Niz eko akcija u Budvi: Učenici sakupljali stari papir

"Cilj akcije je bio nastaviti saradnju sa najmlađima, koju TOB već godinama uspješno njeguje"
0 komentar(a)
eko akcija, Budva, Foto: TO Budva
eko akcija, Budva, Foto: TO Budva
Ažurirano: 26.04.2016. 13:30h

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, Turistička organizacija opštine Budva i ove godine organizovala je niz ekoloških akcija.

U saradnji sa Osnovnom školom “Stefan Mitrov Ljubiša” i “Drugom osnovnom školom”, kako su saopštili iz TO Budve, organizovano je prikupljanje stare hartije i kartona, koje je uz pomoć Komunalno stambeno – javnog preduzeća transportovano do reciklažnog dvorišta.

“Cilj akcije je bio nastaviti saradnju sa najmlađima, koju TOB već godinama uspješno njeguje i edukovati ih kroz praksu o značaju recikliranja, ali i svih postupaka koje svako od nas pojedinačno može učiniti da bi sačuvao i unaprijedio svoju okolinu.” – istakla je Darja Marović, PR menadžer TOB-a.

Po jedno najuspješnije odjeljenje sedmih razreda iz obije škole nagrađeno je besplatnom filmskom projekcijom od strane “Cadmus Cineplex” bioskopa. Najviše papira u obije budvanske osnovne škole prikupila su odjeljenja VII 1.

Ekološke aktivnosti TOB-a započete prije par dana podrškom projektu iscrtavanja murala na zidu stambene zgrade kod dječijeg igrališta u Dubovici, u organizaciji građanske inicijative “Budva 2020”, biće nastavljene i sjutra, kada će djeca iz Osnovne škole “Mirko Srzentić” u Petrovcu i “Druge osnovne škole” organizovano posjetiti kompostanu u Kavačima, gdje će saznati više o značaju separativnog odlaganja otpada i reciklaže.

U narednih nekoliko dana, u saradnji sa Komunalnim preduzećem, Turistička organizacija opštine Budva pokloniće i nekoliko sadnica drveća novom vrtiću u Budvi, koje bi trebalo da, u budućnosti, njihovom dvorištu obezbjede neophodnu hladovinu.

Bonus video: