Podgorica: Komunalni policajci mijenjaju inspektore

Centralna javna rasprava o dokumentima održaće se 5. maja u 10 sati u KIC-u “Budo Tomović”.
469 pregleda 0 komentar(a)
komunalna policija, Foto: Zoran Đurić
komunalna policija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.04.2016. 15:31h

Skupština glavnog grada će se izjasniti o dopunama nekoliko odluka, u kojima je precizirano da će za nadzor nad njihovim sprovođenjem, umjesto komunalnog inspektora, ubuduće biti zadužen komunalni policijac.

U dokumentima je objašnjeno da je do dopuna došlo jer je lani u oktobru počela primjena Zakona o komunalnoj policiji, kojim su propisana ovlašćenja Komunalne policije, koja u obavljanju poslova iz svoje nadležnosti treba da sarađuje sa komunalnom i drugim inspekcijama u Glavnom gradu.

Dopunama odluka o javnom vodosnabdijevanju, prikupljanju i ispuštanju atmosferskih voda, prikupljanju, prečišćavanju i ispuštanju otpadnih voda i o vodosnabdijevanju seoskih i drugih naselja je predviđeno da obezbjeđenje komunalnog reda i komunalni nadzor vrši komunalni policajac.

Isto je predviđeno i dopunom odluka o komunalnom uređenju grada, uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim kućnim ljubimcima, o kućnom redu u stambenim zgradama i dopuni odluke o održavanju čistoće. Centralna javna rasprava o dokumentima održaće se 5. maja u 10 sati u KIC-u “Budo Tomović”.

Na javnoj raspravi su i izmjene i dopune Odluke o radnom vremenu, kojom se precizira da će inspekcijski nadzor nad sprovođenjem odluke vršiti komunalni inspektor.

Bonus video: