Podignuta optužnica protiv šefa TO Rožaje

Zejnelagić je kao kadar DPS-a otpuštena u septembru 2014. godine, nakon što je na vlast došla koalicija BS - SDP
194 pregleda 13 komentar(a)
Ajsela Zejnelagić, Foto: Privatna arhiva
Ajsela Zejnelagić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.04.2016. 19:45h

Osnovno državno tužilaštvo iz Rožaja podiglo je optužnicu protiv direktora Turističke organizacije Amela Dedeića, zbog krivičnog djela - povreda prava iz rada (član 224 stav 1 KZCG).

Tužilaštvo je postupalo po prijavi Ajsele Zejnelagić i nakon sprovedenog izviđaja utvrdilo da u radnjama Dedeića ima elemenata krivičnog djela, koje se goni po službenoj dužnosti.

Zejnelagić je kao kadar DPS-a otpuštena u septembru 2014. godine, nakon što je na vlast došla koalicija BS - SDP.

Rješenje o otkazu Upravni sud proglasio je nezakonitim i naredio donošenje novog.

Dedeić se oglušio o nalog Upravnog suda i za Zejnelagić ponovo donio isto rješenje koje je sud već ocijenio nezakonitim.

Glavni pretres u krivičnom postupku protiv Dedeića zakazan je za 24. maj.

Zejnelagić je “Vijestima” kazala da je bila primorana da podnese krivičnu prijavu, jer joj lokalna vlast „nepoštovanjem zakona i sudskih presuda nije stavila drugu mogućnost“.

„Kao kolateralna šteta političkog revanšizma, nezakonito sam otpuštena što je utvrdio i nadležni sud. Kada ni poslije toga nepravda nije ispravljena, odlučila sam da podnesem prijavu tužilaštvu. Podizanje optužnice budi nadu da je zakon ipak iznad lokalnih moćnika koji se, u službi političkih i ličnih interesa, poigravaju sudbinama i egzistencijom ljudi”, rekla je Zejnelagić.

Direktor TO ranije je rekao da je Ajsela sa ostalim kadrovima DPS-a, otpuštena „u paketu” i da je to bio stav Opštine.

Protiv Dedeića krivičnu prijavu podnio je i otpušteni radnik Sajmon Klimenta, a izjašnjenje tužioca u tom predmetu se očekuje narednih dana.

Odluka tužilaštva se očekuje i o najmanje još osam krivičnih prijava zbog neizvršavanja sudskih presuda i povrede prava iz radnih odnosa koje su bivši radnici podnijeli protiv predsjednika Opštine Ejupa Nurkovića, glavnog administratora Redžepa Kurbardovića, nekadašnjeg sekretara Sekretarijata za finansije Kadrije Agovića...

Bonus video: