Djeca učila šta je poljoprivreda, kako se sadi, orezuje, zaliva i njeguje biljka

Psihološkinja Đuljdana Bero iz DEC “Pčelica” je kazala da je manifestacija sastavni dio projekta “Zdrava hrana, zdrava djeca”, čiji je cilj upoznavanje djece sa tehnologijom proizvodnje i prerade hrane
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2016. 14:52h

Brojni mališani učili su danas, u okviru manifestacije “Sadimo – gradimo”, šta je poljoprivreda, kako se sadi, orezuje, zaliva i njeguje biljka, koje se mašine koriste za proizvodnju hrane i kako se pravi med.

Djeca su na poligonu ispred tržnog centra “Mall of Montenegro”, učestvovala i u brojnim takmičarskim igrama, poput preskakanja konopca, trke u džakovima, trke kolica, a sponzori su za najuspješnije obezbijedili i nagrade.

Psihološkinja Đuljdana Bero iz DEC “Pčelica” je kazala da je manifestacija sastavni dio projekta “Zdrava hrana, zdrava djeca”, čiji je cilj upoznavanje djece sa tehnologijom proizvodnje i prerade hrane.

“Sve je to u namjeri da djeci skrenemo pažnju da je zdravlje na prvom mjestu. Stručnjaci iz Instituta za javno zdravlje će djeci i roditeljima davati savjete o zdravoj ishrani, a tokom dana smo organizovali i sportske igre, jer je sport veoma važan za pravilan rast i razvoj djece”, kazala je Bero.

Posebni gosti manifestacije su bila djeca iz JPU “Đina Vrbica” i škola “Milorad-Musa Burzan”, “Štampar Makarije” i “21.Maj”.

Galerija

Bonus video: