Aco Đukanović sada želi novu zgradu u Podgorici

Postojeća zgrada, koja je nekada bila Direkcija pošta, Đukanovićevo je vlasništvo, jer je 2007. godine kupio od Telekoma za 1,1 milion eura
172 pregleda 21 komentar(a)
Zavod za meteorologiju, Foto: Luka Zeković
Zavod za meteorologiju, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.04.2016. 13:58h

Biznismen Aco Đukanović, brat premijera Mila Đukanovića, zatražio je i dobio od Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada 11. aprila urbanističko-tehničke uslove za izgradnju zgrade od sedam spratova na mjestu gdje su sada Agencija za zaštitu ličnih podataka i Zavod za metrologiju kod Mosta braće Zlatičanin u Podgorici.

Đukanović je prvobitno od gradskog Sekretarijata za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine u oktobru prošle godine dobio urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju te zgrade, kojim je predviđen objekat spratnosti 2Po+P+7 od oko 3.930 metara kvadratnih.

Sekretarijat je 29. decembra izdao građevinsku dozvolu Đukanoviću za rekonstrukciju postojeće zgrade, koja ima podrum prizemlje i tri sprata.

Pored toga, 11. aprila usvojen je i zahtjev premijerovog brata da se izbriše pasus da je na „urbanističkoj parceli F3089 planirana podzemna garaža sa 74 mjesta u dva nivoa, za potrebe stambeno-poslovnog objekta planiranog na toj lokaciji”. Sve ostale odredbe urbanističko-tehničkih uslova od oktobra prošle godine, navode da su ostale iste.

Postojeća zgrada, koja je nekada bila Direkcija pošta, Đukanovićevo je vlasništvo, jer je 2007. godine kupio od Telekoma za 1,1 milion eura.

Đukanoviću je, kako se navodi u dokumentu, predloženo da se rekonstrukcija objekta mješovite namjene odradi u formi privatno-javnog partnerstva, “gdje bi se definisali modaliteti komercijalne eksploatacije prizemlja i prvog sprata objekata u toj zoni”.

Bonus video: