Milovan Božović prvi na turniru "Vinka"

Turnir je održan za vikend u Mojkovcu, a učestovalo je dvadesetak dječaka uzrasta od 7 do 13 godina
75 pregleda 0 komentar(a)
Golf turnir, Foto: Dragana Šćepanović
Golf turnir, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 18.04.2016. 10:44h

Milovan Božović, Milan Damjanović i Luka Baltić najsupješniji su takmičari prvog juniorskog golf turnira u Crnoj Gori.

Turnir je održan za vikend u Mojkovcu, a učestovalo je dvadesetak dječaka uzrasta od 7 do 13 godina.

Predsjednik i trener kluba “Brskovo”, koji je i organizovao turnir “Vinka”, Petar Peković kaže da ne treba brinuti za budućnost golfa na sjeveru države, prema onome što je pokazano na terenu.

“Trojica prvoplasiranih su svakako budući reprezentativci i predstavnici Crne Gore u golfu. Organizovanjem turnira htjeli smo da pokažemo da u našem klubu postoji respektabilan podmladak”, istakao je on.

Peković tvrdi da je golf postao dio mojkovačke svakodnevice i da je na terenu svakodnevno bar tridesetak sugrađana koji igraju na šest rupa.

Prve golf štapove u Mojkovac je iz Danske donio Veselin Kruščić prije tri godine.

Mojkovčani su kao teren prvo koristili livade oko grada, a odnedavno je napravljen i zatravljeni na prostoru bivšeg jalovišta.

“S obzirom da se kaže da je golf sport bogatih ljudi, onda je Mojkovac proteklog vikenda bio među najbogatijim gradovima. Značajno je učeće 20 mladih golfera. Organizovanjem prvog juniorskog golf turnira u Crnoj Gori, htjeli smo da skrenemo pažnju na ovaj sport i damo šansu našim najmlađima članovima kluba. Turnir je dobio ime po Kruščićevoj ćerki, koja oca stalno podsjeća da kupuje opremu za Mojkovčane”, kaže Peković.

Bonus video: