Očišćen stari kameni put ka Sušćepanu

“Kako je u Herceg Novom iz godine u godinu u porastu broj eko turista koji preferiraju aktivan odmor i boravak u prirodi, a to je i globalni trend turističke tražnje u svijetu, sigurni smo da će ovaj projekat biti uspješno realizovan"
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2016. 10:23h

U okviru projekta “Nordijski hod hercegnovskim stazama” proteklog vikenda organizovana je radna akcija u Tatarbašti na dionici starog, kamenitog puta, od Tople II, do crkve na Sušćepanu u hercegnovskom zaleđu. Staza i obale Babinog potoka su očišćeni od otpada koji su nesavjesni pojedinci bacali, zatim je organizovana sječa sasušenog drveća i popravka stare kamene staze. Projekat za cilj ima turističku valorizaciju i promociju aktivnog turizma u hercegnovskom zaleđu.

“Kako je u Herceg Novom iz godine u godinu u porastu broj eko turista koji preferiraju aktivan odmor i boravak u prirodi, a to je i globalni trend turističke tražnje u svijetu, sigurni smo da će ovaj projekat biti uspješno realizovan. Hercegnovska turistička ponuda sada je bogatija za još jednu specijalizovanu pješačku stazu za nordijski hod”, saopšteno je iz Turističke organizacije grada.

Akciju su organizovali NVO «Koraci» u saradnji sa Turističkom organizacijom, i Sekretarijatom za društvene djelatnosti i sport, Agencijom za izgradnju i razvoj grada i Agencijom za zaštitu i razvoj Orjena, Akciji su se odazvali i specijalci, planinari iz NVO «Orjen outdoor», hercegnovsko preduzeće «Čistoća» i «Ekološko društvo Boke».

Uređena staza zvanično će biti otvorena 23 aprila, povodom Svjetskog dana Planete Zemlje.

Galerija

Bonus video: