Da se odloži plaćanje zemlje

Nadležni obećali da će tražiti da se obustavi naplata mještanima po presudama u korist porodica Vučinić i Stamatović za zemlju
69 pregleda 5 komentar(a)
Mještani park šuma Zagorič, Foto: Zoran Đurić
Mještani park šuma Zagorič, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.04.2016. 17:15h

Predstavnici mještana iz Park šume u Zagoriču nijesu do juče dobili odgovor iz Glavnog grada, da li su uspjeli da se dogovore sa predstavnicima porodica Vučinić i Stamatović da se obustavi naplata potraživanja.

Kako je „Vijestima” kazao član odbora mještana Darko Vešović nadležni iz Glavnog grada su na sastanku u ponedjeljak saopštili da će tražiti da se obustavi naplata mještanima po presudama u korist Vučinića i Stamatovića za zemlju u Park šumi, koja im je vraćena.

“U zavisnosti od odgovora iz Glavnog grada, u dogovoru sa ostalim članovima odbora, mi ćemo da preduzmemo naredne korake”, kazao je Vešović.

Pravosnažnom odlukom Vrhovnog suda vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič porodici Vučinić, vlasnicima zemlje prije nacionalizacije, a pojedinim mještanima se odbijaju od plata i drugih primanja rate za parcele. Po presudi Osnovnog suda, nekoliko puta je pokušano iseljenje porodice Vlahović iz kuće u Park šumi, ali su to spriječili mještani.

Nasljednicima Femije Stamatović rješenjem Ministarstva finansija vraćeno je 160.000 metara kvadratnih zemljišta u Pa rk šumi u Zagoriču.

Mještani su u ponedjeljak protestovali ispred zgrade Glavnog grada, a njihovi predstavnici su istakli da su gradili kuće na tada državnoj zemlji i da su svjesni toga, ali da traže da se država uključi u rješenje problema, jer je aminovala gradnju.

Bonus video: