Sanacija zida na Šetalištu Pet Danica

Planirani su i istovremni radovi na sanaciji zida, između ugostiteljskog objekta „Do-Do“ i objekta do njega, jer ugrožava bezbjednost prolaznika
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2016. 14:54h

Pored ugostiteljskog objekta “Do-Do” na Škveru na hercegnovskom Šetalištu Pet Danica u toku je sanacija potpornog kamenog zida sklonog padu.

“Danas je počelo rušenju zida, a zatim slijede radovi na iskopu temelja i gradnja novog betonskog zida. Nakon toga, kamen će biti vraćen na novi zid, u identično stanje kao što je i bilo, s obzirom da je svaki kamen popisan i numerisan”, objašnjeno je iz PR službe Opštine.

Planirani su i istovremni radovi na sanaciji zida, između ugostiteljskog objekta „Do-Do“ i objekta do njega, jer ugrožava bezbjednost prolaznika.

Investitor radova vrijednih 16 hiljada eura je Opština Herceg Novi, a na tenderu je za izvođača radova izabrana firma „Fortis Mont“. Rok za završetak radova je 30 dana.

Uz odobravanje za radove koji su u toku i koji bi trebalo da doprinesu boljoj funkcionalnosti, ali i izgledu hercegnovskog Šetališta, grašani zamjeraju što radovi nisu započeti ranije, tim prije jer su vremeneske prilike i u zimskom periodu bile povoljne za građevinske radove

Galerija

Bonus video: