Ivanovićev vozač ostao bez dozvole?

Iz Ministarstva saopštili da je policija “na diskutabilan način” provjeravala službena vozila
115 pregleda 27 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.04.2016. 05:33h

Vozač Ministarstva poljoprivrede ostao je bez vozačke dozvole tokom nedavne posjete Pljevljima ministra Petra Ivanovića.

“Vijestima” je u pljevaljskoj policiji potvrđeno da je vozaču napisana prekršajna prijava i oduzeta vozačka dozvola, zbog brze vožnje na Kosanici.

Iz Ivanovićevog resora su odgovorili da “nemaju saznanja da je napravljen bilo kakav prekršaj”.

Ne znaju, navodno, ni kojom brzinom se automobil kretao, ali su potvrdili da je policija “na diskutabilan način” provjeravala službena vozila. Nijesu precizirali šta je bilo diskutabilno u postupku policije.

“Predstavnici Ministarstva poljoprivrede nisu imali saznanja da je napravljen bilo kakav prekršaj... Tokom trajanja posjete informisani smo da su službenici policije zatražili provjeru službenih automobila i vozača. Uradili su to na veoma diskutabilan način. No, nije na nama da komentarišemo ovakve postupke, a naročito ne putem medija”, piše u odgovorima na pitanja “Vijesti”, objavljenim na sajtu Ministarstva.

Komandant pljevaljske policije Predrag Tanjević nije u protekla dva dana odgovorao na pozive i sms “Vijesti”.

Pouzdani izvori iz policije ispričali su “Vijestima” da se vozač Ministarstva poljoprivrede nije zaustavio na Kosanici, već da je nastavio ka Pljevaljima.

Oni tvrde da ga je policijska patrola pratila do kruga fabrike peleta “Vektra Jakić”, koju je 6. aprila posjetio Ivanović.

Više izvora ispričalo je da je vozač potom priveden u Centar bezbjednosti, gdje mu je napisana prekršajna prijava i oduzeta vozačka dozvola.

Iz Ivanovićevog resora nijesu potvrdili, ali ni demantovali, da je vozaču oduzeta dozvola zbog brze vožnje.

Nije odgovoreno ni kako se Ivanović vratio u Podgoricu, ako je njegovom vozaču oduzeta dozvola.

Tvrde da je na Kosanici zaustavljeno jedno njihovo vozilo, koje je navodno koristila delegacija ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Iz ambasade juče nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”.

Iz Ivanovićevog resora tvrde da policija nije zaustavila službeni “audi”, registarskih oznaka PG CG 026. Ivanović i ambasadorka UAE Hafsi al Ulama tog dana su u Pljevljima bili na otvaranju fabrike peleta, investicije vrijedne 11,8 miliona eura, za koju je iz Abu Dabi fonda opedijeljeno tri miliona.

Ko je zbog vožnje završio u policiji?

Iz Ministarstva poljoprivrede nijesu precizirali ko je vozač kome je, navodno, policija oduzela vozačku dozvolu, zbog brze vožnje.

Saopštili su da je “automobilom upravljalo lice koje je raspoređeno na poslovima i zadacima koji mu omogućavaju da upravlja motornim vozilom”.

Na pitanje da li će sankcionisati vozača ako mu je oduzeta vozačka dozvola, odgovorili su “ da nije u njihovoj nadležnosti da postupaju u slučajevima eventualnog kršenja saobraćajnih propisa”.

Bonus video: