Jedinstvenom koordinacijom do efikasne borbe protiv kriminala

Rajnke je kazala da je upoznata sa radom SDT-a i pohvalila napore da se postignu vidljivi rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije
286 pregleda 6 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka, Foto: Tuzilastvocg.me
Sa današnjeg sastanka, Foto: Tuzilastvocg.me
Ažurirano: 27.12.2018. 20:51h

Jedinstvena koordinacija i saradnja svih nadležnih državnih institucija dovode do efikasne borbe protiv svih vidova kriminala, ocijenili su glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Katnić je danas razugovarao sa Rajnke i upoznao je sa organizacijom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i postignutim rezultatima u prethodne tri godine, sa posebnim osvrtom na rezultate koji su u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije ostvareni tokom ove godine.

On je saopštio da su ove godine specijalni tužioci u 24 predmeta donijeli naredbe o sprovođenju istrage protiv 283 lica.

“Od toga se 15 predmeta, kojim je obuhvaćeno 171 lice, odnosi na krivična djela organizovanog kriminala, dok se četiri predmeta protiv 17 lica odnose na krivična djela visoke korupcije, a tri predmeta protiv 82 lica na pranje novca”, istakao je Katnić.

Rajnke je kazala da je upoznata sa radom SDT-a i pohvalila napore da se postignu vidljivi rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Sagovornici su sa saglasili da do efikasne borbe protiv svih vidova kriminala dovodi maksimalno jedinstvena koordinacija i saradnja svih nadležnih državnih institucija”, navodi se u saopštenju SDT-a.

Katnić je istakao kvalitet saradnje SDT-a i Specijalnog policijskog tima čiji pripadnici postupaju po nalozima specijalnih tužilaca.

On se zahvalio na kontinuiranoj pomoći koju SDT dobija od američke ambasade u Podgorici.

Bonus video: