Đukanović: FPN iznjedrio stručni kadar i podstakao razvoj

„Uvjeren sam da će promjene, predviđene reformom visokog obrazovanja, doprinijeti prilagođavanju studijskih programa potrebama tržišta rada i stvaranju kompetentnog kadra, koji će uspješno odgovarati i budućim izazovima“
1 komentar(a)
FPN, Foto: Facebook
FPN, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.04.2016. 14:45h

Fakultet političkih nauka (FPN) iznjedrio je stručni kadar, koji je svojim znanjem dao svojevrstan podsticaj dinamičnom razvoju i uspješnom evropskom i evroatlantskom putu, poručio je premijer Milo Đukanović.

Đukanović je, povodom deset godina postojanja FPN Univerziteta Crne Gore, uputio čestitku dekanu Saši Kneževiću, profesorima, studentima i svim zaposlenim na fakultetu.

„Poseban značaj proslavi ovog jubileja daje činjenica da u ovoj godini obilježavamo desetogodišnjicu obnove nezavisnosti Crne Gore, tokom koje je naša zemlja održala i učvrstila unutrašnji poredak, ostvarila značajan uspjeh na međunarodnom planu i približila se standardima savremenog svijeta“, naveo je Đukanović u čestitki.

Kako je kazao, važan dio tereta promjena ponijela je akademska zajednica kao bastion ukupnog društveno-ekonomskog razvoja. „FPN, kao njen sastavni dio, iznjedrio je stručni kadar, koji je svojim znanjem dao svojevrstan podsticaj dinamičnom razvoju i uspješnom evropskom i evroatlantskom putu“.

„Uvjeren sam da će promjene, predviđene reformom visokog obrazovanja, doprinijeti prilagođavanju studijskih programa potrebama tržišta rada i stvaranju kompetentnog kadra, koji će uspješno odgovarati i budućim izazovima“, navedeno je u čestitki Đukanovića.

Bonus video: