Osam kadeta VCG sa prve godine studija položili zakletvu

Zakletvu su položili kadeti Anđela Đurđić, Vuk Rogošić, Luka Burić, Luka Medojević, Filip Iković, Vanja Pajović, Vuk Lješković i Ivan Krivokapić koji studiraju na vojnim akademijama u Italiji, Grčkoj i Hrvatskoj
562 pregleda 1 komentar(a)
Kadeti VCG na polaganju zakletve, Foto: Ministarstvo odbrane
Kadeti VCG na polaganju zakletve, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 28.12.2018. 11:08h

Osam crnogorskih kadeta koji su u 2018. godini započeli svoje visokoškolske obrazovanje na inostranim vojnim akademijama, juče su u Ministarstvu odbrane položili zakletvu.

Njima se, kako je saopšteno, tim povodom obratio generalni direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov, koji im je kazao da njihov budući oficirski poziv neće biti lak, ali da su izabrali profesiju koja će i njima i njihovim porodicama predstavlja izuzetnu čast i ponos.

Volkov je izrazio očekivanje da će svi kadeti sa uspjehom završiti vojne akademije, nakon čega će stupiti u redove Vojske Crne Gore.

Zakletvu su položili kadeti Anđela Đurđić, Vuk Rogošić, Luka Burić, Luka Medojević, Filip Iković, Vanja Pajović, Vuk Lješković i Ivan Krivokapić koji studiraju na vojnim akademijama u Italiji, Grčkoj i Hrvatskoj.

Bonus video: