Lokalna uprava podržala gradnju osnovne škole u Igalu

Opština za gradnju osnovne škole predlaže lokaciju u blizini Sportskog centra u Igalu
103 pregleda 1 komentar(a)
škola, Igalo, Foto: Slavica Kosić
škola, Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.04.2016. 15:50h

Nakon desetodnevne akcije, 2326 građana Herceg Novog podržalo je Inicijativiu za izgradnju osnovne škole u Igalu.

“Inicijativu sa potpisima zvanično smo predali predsjednici Opštine, a kopije elaborata kojim pravdamo svoje zahtjeve dostavili i predsjedniku SO Andriji Radmanu I Ministru prosvjete Predragu Boškoviću”, kazala je Ana Valentić nakon današnjeg sastanka sa predsjednicom opštine Natašom Aćimović .

“Krajnje je vrijeme da se počnu pripreme za gradnju škole, jer je, nakon privatizacije Instituta Igalo, neizvjesna sudbina dijela učenika osnovne škole Dašo Pavičić koji pohađaju nastavu van matične zgrade na Toploj u zgradi Dječijeg odjeljenja Instituta Igalo", objasnila je jedna od inicijatorki za izgradnju škole u Igalu AnaValentić. Ona je navela da je Aćimović danas potpisala Zahtjev za izdavanje UT uslova za planiranu lokaciju za školu, koji će uputiti nadležnom Sekretarijatu.

Opština za gradnju osnovne škole predlaže lokaciju u blizini Sportskog centra u Igalu.

“Sljedeći korak je izrada projekta, za koju nam je opština obećala da će uraditi ona, kroz Agenciju za izgradnju Herceg-Novog. Rečeno da će ta faza trajati 3-4 mjeseca. Nakon toga bi trebalo da opština traži građevinsku dozvolu od nadležnog Ministarstva održivog razvoja, iako ona neće biti investitor, kako bi se ispoštovao rok važenja planske dokumentacije koja definiše predloženu lokaciju osnovne škole, a to je do 31. Decembra 2016.godine”, naveli su inicijatori izgradnje škole u Igalu.

Dogovoreno je i da Opština u okviru svojih nadležnosti, a roditelji u okviru svojih mogućnosti, urgiraju kod nadležnih republičkih organa da se predlog projekta izgradnje škole u Igalu uvrsti u Plan kapitalnih projekata za 2017. godinu

Inicijatori za gradnju škole dobili su i podršku ministra prosvjete Predraga Boškovića.

Bonus video: