Reformom javne uprave do poboljšanja kvaliteta života građana

“Formulisan je i određeni broj pokazatelja, u čijem odabiru smo se vodili i dodatnom vrijednošću koju bi nezavisan monitoring nevladinih organizacija civilnog društva trebalo da ostvari”, piše u saopštenju
0 komentar(a)
Institu Alternativa radionica, Foto: Institut Alternativa
Institu Alternativa radionica, Foto: Institut Alternativa
Ažurirano: 07.04.2016. 13:30h

Tokom dvodnevne radionice Instituta Alternativa utvrđene su smjernice za praćenje buduće Strategije za reformu javne uprave.

Iz Instituta Alternativa je saopšteno da su na radionici mapirani ključni očekivani rezultati koji bi u naredne četiri godine trebalo da imaju najveći uticaj na poboljšanje kvaliteta života građana.

“Formulisan je i određeni broj pokazatelja, u čijem odabiru smo se vodili i dodatnom vrijednošću koju bi nezavisan monitoring nevladinih organizacija civilnog društva trebalo da ostvari”, piše u saopštenju.

Iz Instituta Alternativa su istakli da će od napretka reforme javne uprave umnogome zavisiti i ukupan tempo pristupanja Crne Gore Evropskoj Uniji (EU).

Zaključili su da reforma u najnovijoj Strategiji proširenja zauzela značajno mjesto i da uz vladavinu prava i ekonomsko upravljanje predstavlja jedan od temeljnih stubova u odnose na koje će se procjenjivati spremnost zemalja Zapadnog Balkana da postanu članice EU.

Radionica je 4. i 5. aprila održana u sklopu projekta “Civilno društvo za dobru upravu : Da služi i zasluži”, koji se realizuje uz podršku Evropske Unije.

Na njoj su učestvovale i partnerske organizacije - Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG), Bonum iz Pljevalja, nevladina organizacija Novi horizonti iz Ulcinja i Natura iz Kolašina, kao i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, dajući aktivan doprinos radu u grupama i promišljanju potencijalnih metoda za prikupljanje podataka koji su potrebni za monitoring reforme javne uprave.

Bonus video: