Bošković: Ministarstvo prosvjete posebnu pažnju posvećuje srednjem stručnom obrazovanju

1 komentar(a)
Predrag Bošković, Žan-Danijel Ruho, Foto: Ministarstvo prosvjete
Predrag Bošković, Žan-Danijel Ruho, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 06.04.2016. 16:54h

Ministarstvo prosvjete posebnu pažnju posvećuje srednjem stručnom obrazovanju i ulaže napore da se roditelji i djeca što više informišu o njegovim prednostima, kazao je ministar Predrag Bošković u razgovoru sa ambasadorom Švajcarske u Crnoj Gori, Žan-Danijel Ruhom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je sa Ruhom razgovarao o obrazovnim sistemima dvije države, sa posebnim naglaskom na srednje stručno obrazovanje.

“Bošković je rekao da Ministarstvo posebnu pažnju posvećuje srednjem stručnom obrazovanju i da ulaže napore da se roditelji i djeca što više informišu o prednostima ove vrste obrazovanja”, kaže se u saopštenju.

On je, kako se navodi, naglasio saradnju koju Ministarstvo podstiče između škola i poslodavaca koji su važna karika u procesu stručnog obrazovanja.

“U tom cilju, Ministarstvo je formiralo Centar za stručno obrazovanje, koji radi na poboljšanju i promociji stručnog obrazovanja”, dodao je Bošković .

Ambasador je predstavio obrazovni model koji se primjenjuje u Švajcarskoj kada je riječ o stručnom obrazovanju, i pozvao Boškovića da prisustvuje Međunarodnom kongresu o srednjem stručnom obrazovanju koji će se održati od 20. do 22. juna u toj državi.

“Bošković je zahvalio na pozivu i rekao da će iskustvo švajcarskih škola biti od velikog značaja za unaprjeđenje stručnog obrazovanja u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: