STIMULIŠE SE RAZVOJ MALOG I SREDNJEG BIZNISA

Herceg Novi, Dubrovnik i Trebinje zajedno do sredstava iz evropskih fondova

Grgurević je rekao da biznis inkubatori imaju cilj da podrže otvaranje i razvoj novih preduzeća
80 pregleda 0 komentar(a)
Nikša Grgurevića, Foto: Slavica Kosić
Nikša Grgurevića, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.02.2019. 23:16h

Između Herceg Novog, Trebinja i Dubrovnika postoji dobra saradnja, ali ona može biti dodatno unaprijeđena kroz prekogranične projekte, koji će se finansirati iz IPA fondova, zaključeno je u Trebinju na sastanku direktora Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog Nikše Grgurevića, Agencije za razvoj malog i srednjeg biznisa Trebinja Ranka Šipovca i Razvojne agencije Grada Dubrovnika Andree Novaković.

Grgurević je kazao da su definisane aktivnosti kojima se mogu privući sredstva iz evropskih fondova, kao i oblasti u kojima je moguća saradnja u trilateralnom programu HR-BiH-CG, čija je ukupna vrijednost 67 miliona eura.

“Imajući u vidu da su biznis inkubatori uspješno pokrenuti u Trebinju i Dubrovniku, dogovoreno je da njihovo iskustvo i savjetodavna pomoć budu iskorišćeni i za realizaciju sličnog projekta u Herceg Novom, koji će uskoro inicirati hercegnovska Agencija za igradnju i razvoj grada”, naveo je Grgurević.

Grgurević je rekao da biznis inkubatori imaju cilj da podrže otvaranje i razvoj novih preduzeća.

“Time stimulišemo početak razvoja malog i srednjeg biznisa što direktno doprinosi razvoju grada. Uspješna praksa biznis inkubatora u državama u regionu pokazuje da je potrebno primijeniti slične projekte u Herceg Novom” ,kazao je Grgurević.

Prvi sastanak tri agencije održan je prošlog mjeseca u Dubrovniku, drugi nu Trebinju, a treći je planiran za kraj aprila u Herceg Novom.