Montenegro erlajns gomila milionske dugove i zaposlene

Nedavno je, tvrde izvori “Vijesti” iz MA, u sektoru nadležnom za medije i marketing kompanije zaposleno nekadašnje televizijsko lice Milena Đergović Perunović
3388 pregleda 5 komentar(a)
Trenutno dužni skoro 90 miliona: Sjedište MA, Foto: Filip Roganović
Trenutno dužni skoro 90 miliona: Sjedište MA, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.12.2018. 20:03h

Državna aviokompanija Montenegro ejrlajnz (MA), koja godinama grca u dugovima, i pored toga nastavlja da gomila zaposlene.

Nedavno je, tvrde izvori “Vijesti” iz MA, u sektoru nadležnom za medije i marketing kompanije zaposleno nekadašnje televizijsko lice Milena Đergović Perunović.

U toj službi, prema nezvaničnim informacijama, ova državna kompanija već ima desetak zaposlenih.

Pored nje, navodno su nedavno sistematizovana još dva radna mjesta - savjetnika za poslove zemaljske operative i pomoćnik direktora keteringa.

Izvori “Vijesti” tvrde da je Đergović Perunović primljena na period od tri mjeseca, ali da je u službi ostala i nakon isteka tog ugovorenog roka.

Njene kolege još tvrde i da ona nema visoku školsku spremu, a koja bi je kvalifikovala za vrstu poslova koji su joj povjereni.

Iz MA nijesu odgovorili na pitanje “Vijesti” zbog čega stalno uvećavaju broj zaposlenih dovođenjem odabranih kadrova i to u vrijeme kada Vlada traži način da pomogne nacionalnom avio prevozniku da se izbori sa dugovima.

Nijesu pojasnili ni koje su reference preporučile Đergović Perunović za mjesto PR menadžera, ima li visoku stručnu spremu, a ako ima, koji je fakultet završila.

Na sajtu kompanije nema podataka o zaposlenima u ovom sektoru. Ovo državno preduzeće važi za kompaniju u koju godinama zapošljavaju članovi porodice i prijatelji struktura bliskima vlasti. MA godinama gomila gubitke, a prema izvještaju nezavisne revizorske kuće, dug za prošlu godinu iznosio je blizu 90 miliona eura.

Nacionalna avio kompanija za poreze i doprinose zaposlenima duguje oko 19 miliona eura, Aerodromima Crne Gore oko 20, a Kontroli letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) 10 miliona eura.

Bonus video: