Organizacija mladih Demokrata: Studenti su oduvijek bili pokretači progresivnih promjena

"Težeći društvu zasnovanom na znanju, kvalitet visokoškolstva zaslužuje posebnu i kontinuiranu brigu", navodi se u saopštenju
68 pregleda 5 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 04.04.2016. 14:30h

Organizacija mladih Demokratske Crne Gore svim studentima čestita Dan studenata, koji se obilježava u znak sjećanja na žrtvu Žarka Marinovića, koji je položio život u borbi za svoja prava, navodi se u saopštenju Demokrata.

U saopštenju se dodaje da su studenti oduvijek bili vjesnici i pokretači progresivnih promjena, "te ih stoga podržavamo u borbi za bolju budućnost Crne Gore, u kojoj će znanje biti naše najveće imanje."

"Težeći društvu zasnovanom na znanju, kvalitet visokoškolstva zaslužuje posebnu i kontinuiranu brigu. Kvalitetan obrazovni sistem preduslov je i za razvoj svakog drugog segmenta društva, a trenutno stanje u kojem se ne poštuje ustavno načelo o besplatnom obrazovanju, u kojem politika utiče na izbor školskog kadra, u kojem postoji hiperprodukcija kadrova, pa je samim tim i stopa nezaposlenosti visoka, prosto vapi za promjenama. Zato su studenti tu da se, kao intelektualna snaga crnogorskog društva, izbore za napredak cijele Crne Gore. Da su studenti oduvijek bili simbol borbe za slobodu, za promjene i za napredak, svjedoče i brojni studentski protesti širom Evrope, čiji je otpor postavio stubove novog, boljeg društva. Stoga, i studenti u Crnoj Gori, kao budući akademski građani, moraju njegovati potrebu za sticanjem znanja i usavršavanjem, a sve u cilju napretka našeg društva u kojem će oni predstavljati inicijatore reformi za dobrobit svih nas", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: