Kaluđerović: Na mladim i obrazovanim generacijama počiva budućnost CG

Ona je dodala da SNP smatra da studenti u današnjoj Crnoj Gori zaslužuju mnogo bolji položaj i zato treba konstantno raditi kako na podizanju kvaliteta studiranja, tako i studentskog standarda, posebno u oblastima smještaja, kao i dostupnosti kulturnih i sportskih sadržaja
5 komentar(a)
Slađana Kaluđerović, Foto: SNP
Slađana Kaluđerović, Foto: SNP
Ažurirano: 04.04.2016. 14:16h

Socijalistička narodna partija svim studentima u Crnoj Gori čestita 4. april - Dan studenata.

"Na mladim i obrazovanim generacijama počiva budućnost i napredak Crne Gore i zato studentima treba pružiti status koji zaslužuju i koji im pripada u savremenim društvima. Studenti su uvijek bili pokretač promjena, a pravi primjer je Žarko Marinović, student prava iz okoline Cetinja, koji je braneći svog druga na današnji dan 1936. godine stradao na velikim studentskim demonstracijama u zgradi Medicinskog fakulteta u Beogradu, čiji je povod bila odluka Vlade o zavođenju univerzitetske policije. Zbog toga je i 4. april proglašen za Dan studenata. Dan koji podsjeća na stradanja jednog velikog mladog čovjeka, ali i opominje da se ne mogu ugrožavati studentska prava", kazala je portparolka SNP-a Slađana Kaluđerović.

Ona je dodala da SNP smatra da studenti u današnjoj Crnoj Gori zaslužuju mnogo bolji položaj i zato treba konstantno raditi kako na podizanju kvaliteta studiranja, tako i studentskog standarda, posebno u oblastima smještaja, kao i dostupnosti kulturnih i sportskih sadržaja.

"Crna Gora će imati sigurnu perspektivu ako svoju mladost njeguje, ukoliko mladima pruža jednake šanse, a to je moguće samo ako ih prepoznamo kao najvažniji izvor energije i preduslov za promjene. SNP se zalaže za ambijent koji će omogućiti studentima da svoje životne i poslovne planove ostvaruju u Crnoj Gori, da budu nosioci njenog razvoja, da pitaju i budu pitani. Istovremeno, ukazujemo na neadekvatnu politiku u oblasti visokoškolstva, jer je sve više akademski obrazovanih građana na Birou rada, što pokazuje odsustvo strateški promišljene obrazovne politike u Crnoj Gori", kazala je Kaluđerović.

Bonus video: