Radovi u Kučima: Proširuju put i prema Kržanji

“Put prema Kržanji je širok tri metra, teško su se vozila mimoilazila”
129 pregleda 1 komentar(a)
radovi, Kuči, Foto: Luka Zeković
radovi, Kuči, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.04.2016. 16:12h

U Kučima je počelo proširenje puta od Preoča do Orahova dužine 2, 8 kilometara, kao i pravca prema Kržanji.

Kako je “Vijestima” kazao jedan od osnivača Fonda za razvoj Kuča „Marko Miljanov” Radenko Đerković put od Preoča preko Bezjova do Kržanje, kao i prema Orahovu, je bio veoma uzak.

“Put prema Kržanji je širok samo tri metra, teško su se vozila mimoilazila. Riješili smo imovinsko pravne odnose i krenuli u realizaciju investicije na zadovoljstvo svih”, kazao je Đerković.

On je kazao da su predstavnici Fonda u saradnji sa pripadnicima Vojske Crne Gore probili putni pravac Kosor - Bioče.

“”Ta dionica je duga četiri kilometra, put je tamponiran i pušten u saobraćaj, a preostaje još da se asfaltira”, kazao je Đerković. Izgradnjom novog putnog pravca Bioče - Kosor, razdaljina između ta dva mjesta smanjena je za 23 kilometra u odnosu na postojeći put koji je vodio preko Podgorice.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović kazao je da partnerski odnos gradske uprave sa Vojskom Crne Gore i Fondom za razvoj Kuča pravi primjer kako se zajedničkim snagama mogu realizovani i krupni infrastrukturni projekti koji garantuju povećanje kvaliteta života građana.

“Radićemo koliko budemo mogli, a nećemo se na ovome zaustaviti. Nakon poboljšanja infrastrukture u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede radićemo na unapređenju te oblasti u ovom kraju. Da ta proizvodnja bude mnogo kvalitetnija i da se proširi asortiman i broj domaćinstava, koja će se baviti poljoprivredom”, kazao je Stijepović.

Bonus video: