Kolašin: Na šetalištu pored Tare nikla deponija, u Komunalnom pojma nemaju o tome

Direktor Komunalnog preduzeća Dragan Šekularac kazao da je u toku proljećno čišćenje grada, ali da o deponijama na prostoru pored i na prilazu šetalištu nijesu obaviješteni niti je ko do sada podnosio prijave
101 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2016. 12:26h

Prilaz šetalištu pored Tare, čija je izgradnja, finansirana sredstvima Evropske unije, završena prije dvije godine, trenutno je zatrpano gomilama, uglavnom, građevinskog, ali i ostalih vrsta otpada. To ilustruju i fotografije koje je poslao čitalac „Vijesti“.

Na fotografijama se vidi i uništene sadnice drveća, posađene prije pola godine, a čitalac tvrdi da je sve to posljedica nebrige nadležnih.

“Pozivam predsjednicu Opštine Željku Vuksanović da, iz moralnih razloga, podnese ostavku zbog stanja oko šetališta, ali i zbog toga što su ogromne količine sme ća po cijelom gradu, na stotine rupa po ulicama, kao i zbog rasadnika u Trebaljevilu gdje propadaju hiljade sadnica", napisao je čitalac “Vijesti”.

On tvrdi da bi “jedan vrijedni komunalni inspektor u malom gradu kao što je Kolašin mogao da pronađe i kazni neodgovorne građane”. Međutim, napisao je čitalac, to se nikada nije desilo.

On je pozvao Vuksanovićevu da podnese ostavku i “bude zapamćena kao prva koja je podnijela ostavku zbog ekološke katastrofe u svom gradu”.

Direktor Komunalnog preduzeća Dragan Šekularac kazao da je u toku proljećno čišćenje grada, ali da o deponijama na prostoru pored i na prilazu šetalištu nijesu obaviješteni niti je ko do sada podnosio prijave.

No, kako tvrdi, “kao i mnogo puta do sada i ta će lokacija biti ovih dana očišćena i uređena”.

Šekularac je najavio i veliku volontersku akciju čišćenja grada i okoline, koja će 20. maja organizovati članovi organizacije "Let’s Do It".

On je apelovao na sugrađane da prekinu praksu stvaranja divljih deponija po javnim površinama, ali i da prijavljuju one koji nepropisno odlažu smeće. Direktor Komunalnog kaže da će pitanja “Vijesti” shvatiti kao prijavu i da će već u naredna dva dana radnici tog preduzeća biti angažovani na lokaciji u blizini šetališta.

V.d. načelnika Komunalne policije Zoran Kujović, koji je danima službeno odsutan, kazao je da nije upoznat da li su u zaposleni u njegovoj službi napravili prijave u vezi sa stanjem u okolini šetališta.

Prema riječima potpredsjednika Opštine Đura Miloševića, problem na toj lokaciji nastaju ne zbog nebrige nadležnih službi, već zbog nesavjesnosti građana, koji “ne shvataju važnost prostora pored Tare”.

“Mnogo puta je sa tog prostora uklanjan otpad, prošle godine je organizovana i volonterska akcija čišćenja, u kojoj je učestvovalo mnogo građana. Nažalost, nedugo nakon toga stanje je isto. Uništavanje mobilijara na šetelištu, takođe, govori o stanju svijesti pojednih Kolašinca. Kako i do sada ulagaćemo napore da se ta, kao i ostale javne površine po gradu redovno održavaju", kazao je Milošević.

Pošalji i ti priču/foto

"Vijesti" su pokrenule projekat saradnje sa čitaocima pod nazivom "Budi novinar" koji funkcioniše preko Colombio aplikacije.

Preko Colombio aplikacije možete slati informacije, fotografije, video klipove, sugerisati priču, najaviti događaj...

Android aplikaciju možete skinuti OVDJE.

Galerija

Bonus video: