Mještani park šume Zagorič u Opštini: Popisaće “divlje kuće” za DUP

Stijepović je danas obišao Dalmatinsku ulicu u Momišićima gdje je okončana ugradnja atmosferske i feklane kanalizacije i asfaltiranje ulice. Vrijednost ovih radova, kako je saopšteno, iznosi 400 hiljada eura
122 pregleda 4 komentar(a)
Slavojljub Stijepović mještani Zagorič, Foto: Podgorica.me
Slavojljub Stijepović mještani Zagorič, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 30.03.2016. 19:06h

Mještani nelegalnog naselja u park šumi Zagorič će sa mjesnom zajednicom prikupiti podatke o svim izgrađenim objektima. Nakon toga bi ih Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora predstavio planeru koji treba u što kraćem roku da pripremi nacrt detaljnog urbanističkog plana "Zagorič 5" koji obuhvata ovaj prostor.

To je dogovoreno na sastanku predstavnika ovog nelegalnog naselja sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem.

Osim legalizacije kuća, mještani imaju problem i što je to zemljište u međuvremenu vraćeno vlasnicima od kojih je ranije nacionalizovano i što oni sada traže novac za te placeve i prijete nasilnim iseljenjem porodica koje žive u nelegalnim kućama. U ovoj bivšoj park šumi napravljeno je oko 350 kuća 90-ih godina i kasnije na tada opštinskom zemljištu.

Kako je navedeno u saopštenju iz kabineta gradonačelnika, predstavnici mještana su tražili pomoć opštine u rješenju ovog problema.

“Predstavnici Glavnog grada su iskazali punu otvorenost i razumijevanje za probleme svojih sugrađana i izrazili spremnost da pomognu u njihovom rješavanju, u skladu sa zakonom i ingerencijama koje ima Glavni grad”, navedeno je u saopštenju.

Predstavnici Opštine su kazali da će uskoro biti objavljen javni poziv za izradu urbanističkog plana, nakon čega bi bile precizirane sve obaveze vlasnika nelegalnih objekata u park šumi Zagorič.

Stijepović je obišao Dalmatinsku ulicu u Momišićima gdje je okončana ugradnja atmosferske i feklane kanalizacije i asfaltiranje ulice. Vrijednost ovih radova, kako je saopšteno, iznosi 400 hiljada eura.

Gradonačelnik je najavio da će uskoro početi realizacije velikih projekata kao što su gradsko pozorište, natkrivanje jednog otvorenog bazena i izgradnja Doma starih i vrtića na Starom Aerodromu.

Bonus video: