Vlasnik "Explorera" bi pravio vještačku stijenu na Gorici

"U okviru avanturističkog parka, predviđeno je pet staza, otvorena teretana, koja će biti ponuđena građanima besplatno, igraonica za djecu, a bi će građena i prva vještačka stijena na kojoj će istovremeno moći četiri osobe da se penju…"
543 pregleda 13 komentar(a)
Brdo Gorica, Foto: Luka Zeković
Brdo Gorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.03.2016. 13:41h

Ukoliko turistička agencija “Explorer”, koja se jedina javila na javni poziv za zakup zemljišta na Gorici bude gradila avanturistički park, biće to jedan od najsavremenijih objekata te vrste od Slovenije do Makedonije, tvrdi za “Vijesti” vlasnik “Explorera” Luka Bulatović.

On kaže da su za zakup zemljišta na Gorici ponudili 5.000 eura više na godišnjem nivou, u odnosu na cijenu koja je pozivom bila određena. Prema njegovim riječima, planirano je da se u taj projekat uloži preko 240.000 eura iz kreditnih sredstava.

Bulatović napominje da je jedino njegova firma dostavila kompletnu dokumentaciju i odgovorila na visoko postavljene standarde. Gradnjom tog parka, tvrdi on, bila bi znatno unaprijeđena turistička ponuda glavnog grada.

"U okviru avanturističkog parka, predviđeno je pet staza, otvorena teretana, koja će biti ponuđena građanima besplatno, igraonica za djecu, a biće građena i prva vještačka stijena na kojoj će istovremeno moći četiri osobe da se penju… Naravno, biće i kafe-bar, koji će imati prostor za lagerisanje opreme, pult za informacije, itd…", objašnjava Bulatović i dodaje da bi kamp mogao biti završen od 100 do 130 dana nakon potpisivanja ugovora.

On kaže da je uslovima predviđeno, a "Explorer" će ispoštovati stavku, prema kojoj oprema mora biti iz zemalja Evropske unije, atestirana i prema ekološkim standardima. Uslov je bio i da investitor koji bude gradio i svojoj firmi ima kadar koji ima petogodišnje iskustvo u građenju avanturističkih parkova i rukovođenju njima.

"Važno je napomenuti da je predviđena i cjelodnevna zaštita Gorice, protivpožarna oprema i lice koje će biti cijeli dana na mjestu čuvara i neposrednoj komunkaciji sa službom zaštite Glavnog grada. Prvi put taj prostor bi imao nekoga ko će brinuti o njemu, sređivao, sadio, brinuo o drveću. Procijenili smo da o bar 50 postojećihh stabala trenutno treba povesti računa”, kaže Bulatović.

On se nada da, ukoliko njegova firma počne da gradi, to bude podstrek i za ostale investitore da ulažu u turističku ponudu Podgorice. Pored prelijepih hotela, aerodroma i željezničke, pravoj turističkoj destinaciji, kaže Bulatović, treba još štošta.

“Explorer” je, podsjeća on, pionir u promovisanju aktivnog odmora i već 11 godina uspješno objedinjava turističku ponudu primorja i sjevera države.

Bonus video: