Počela terenska kampanja za održavanje referenduma o NATO

Milačić je kazao da se namjerno u kampanju krenulo od lokalnog nivoa ka liderima političkih partija, kako bi i to bila poruka da je po ovom pitanju neophodno krenuti "od naroda, od terena, od političara koji su najbliži običnim ljudima"
5 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2016. 13:52h

Terenski dio kampanje "Referendum je počeo", čija je interenet komponenta nedavno krenula putem glasanja na stranici www.votemontenegro.eu počela je razgovorima sa predstavnicima skoro svih političkih partija u Nikšiću, NVO-ima, profesorima univerziteta i intelektualcima, kao i dijeljenjem flajera po Nikšiću.

Inicijator projekta Marko Milačić na čelu tima u kojem je bio i Ognjen Jovović razgovarali su sa predstavnicima Radničke partije, Demosa, Demokrata, URE, Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, SNP-a, Liberalne partije, Komunističke partije, sa brojnim pojedincima i grupama, od kojih i sa grupom Alternativa, nevladinim prganizacijama Alfa centar, Centar za političku edukaciju...

"Cilj susreta je početak terenske kampanje kako bi se izborili za pravo građana da se ispoštuje njihov izbor, u ovom slučaju koji se tiče odlučivanja na referendumu po pitanju članstva u NATO", navodi se u saopštenju tima kampanje "Referendum je počeo".

Milačić je kazao da se namjerno u kampanju krenulo od lokalnog nivoa ka liderima političkih partija, kako bi i to bila poruka da je po ovom pitanju neophodno krenuti "od naroda, od terena, od političara koji su najbliži običnim ljudima".

"Itekako smo zadovoljni postignutim: cijeli dan smo proveli, od osam do osam, u razgovorima sa većinom relevantnih subjekata u Nikšiću i predstavili koncept čiji je imperativ referendumsko odlučivanje. Ovdje je manje bitno da li je neko za ili protiv NATO saveza, ovdje stojimo neposredno na braniku demokratije, jer je još u aferi Depeša pokazano da 84 odsto građana želi referendum po ovom pitanju", rekao je Milačić.

Galerija

Bonus video: