Bokeški forum traži veća izdvajanja iz opštinske kase za sport

BF smatra da lokalna vlast mora podržati i brojne entuzijaste u drugim sportovima i kvalitetnije dijeliti raspoloživi novac
2 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 29.03.2016. 16:25h

Bokeški Forum založio se za veća izdvajanja iz opštinskog budžeta Tivta za sport, ocjenjujući aktuelan nivo finansiranja te djelatnosti nedovoljnim, imajući u vidu činjenicu da budžet Opštine za ovu godinu iznosi čak 18 miliona eura.

Za finasiranje sporta opredijeljeno je manje od 300 hiljada eura.

“Ako jedna Opština kao što je slučaj sa Tivtom ima dovoljno visok budžet da značajna sredstva prenosi u naredne godine onda je pitanje koje se mora postaviti: zašto se toliko malo izdvaja za sport? Ni ove godine sredstva za sport nisu značajnije uvećana, tako da nam se mogu ponovo desiti situacije da takmičari koji izbore evropska takmičenja, kao što je to bio slučaj sa RK „Partizan“, iz finansijskih razloga ne mogu da učestvuju. A na sva zvona pričamo kako želimo blizu Evropi. Zbog toga BF insisitira da se uradi rebalans budžeta iz kojeg bi se dodatna sredstva odvojila za sportske klubove", saopštio je BF.

Oni su ukazali da niko iz lokalne uprave ne snosi odgovornosot za “krajnje zapušten stadion i slabe razeultate“ FK “Arsenal” koji je jedan od simbola Tivta. Smatraju da je nelogično da Opština “Arsenalu” dodjeljuje 30 hiljada eura za takmičarsku sezonu, dok istovremeno FK “Sloga” iz Radovića koja se takmiči u istom rangu sa “Arsenalom”, dobija samo 6 hiljada eura za sezonu.

“Tužno je Tivat nema vaterpolo klub, kao grad koji je uvijek imao talente. Nema ni bazen. Priča se o gradnji otvorenog bazena, što je bacanje novca i besmislenost. Bog je Tivtu odavno podario prirodni bazen, a sad nam treba zatvoreni, u kome će stasavati plivači, vaterpolisti, skakači u vodu”, saopštio je BF tražeći da već vremešna sportska dvorana „Župa” bude “rekonstruisana i opremljena novim sadržajima u skladu sa vremenom koje to zahtjeva.”

BF smatra da lokalna vlast mora podržati i brojne entuzijaste u drugim sportovima i kvalitetnije dijeliti raspoloživi novac.

“Jer, ako oni dignu ruke, izgubiće tivatski sport i tivatska mladost; tražiće sportsku sreću u darežljivijim sredinama”, smatraju u BF.

Bonus video: