Ministarstvo: Akterima performansa u danilovgradskoj gimnaziji izrečene vaspitne mjere

"Ovakvim ponašanjem, prevashodno, učenici pokazuju nekulturu prema ustanovi u kojoj se školuju, kao i prema prosvjetnim radnicima koji u njoj rade"
68 pregleda 26 komentar(a)
danilovgradska gimnazija, Foto: Youtube screenshot
danilovgradska gimnazija, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 25.03.2016. 18:37h

"Izvođenje performansa neprilične sadržine od strane učenika Vladimira Vukovića, M. B., Jovana Lazarevića, Janka Stojovića, Dragoslava Novovića i Dušana Markovića, koji su uzurpirali imovinu JU Gimnazija "Petar I Petrović Njegoš" Danilovgrad, predstavlja nepoštovanje obrazovnog sistema i obrazovno-vaspitne ustanove", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Maturanti danilovgradske gimnazije su juče sa razglasa pustili zvuk sirene za uzbunu i bacili papirne avione, u znak pomena na žrtve NATO bombardovanja.

Đacima će shodno propisima biti izrečene vaspitne mjere.

Iz ministarstva navode i da će se preduzeti mjere kako bi se utvrdilo da li su učenici imali podršku i pomoć nastavnika, koji će biti sankcionisani ako se utvrdi da su učestvovali u organizovanju performansa, navodi se u daljem saopštenju.

"Ovakvim ponašanjem, prevashodno, učenici pokazuju nekulturu prema ustanovi u kojoj se školuju, kao i prema prosvjetnim radnicima koji u njoj rade. Ministarstvo prosvjete očekuje od učenika i prosvjetnih radnika da budu odgovorni i ponašaju se u skladu sa svojim pravima i obavezama, jer se ovakvo i slično ponašanje u obrazovno-vaspitnoj ustanovi neće tolerisati", kazali su u Ministarstvu prosvjete.

Bonus video: