Akademije liderstva za gradonačelnike i lokalne funkcionere

U prvom dijelu radionice predstavljen je program Savjeta Evrope namjenjen jačanju kapaciteta opština i gradova, a u drugom dijelu o iskustvima prekograničen saradnje govorili su predstavnici Herceg Novog, Kotora, Ravnog i Trebinja iz Bosne i Hercegovine
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2016. 14:54h

Savjet Evrope je prihvatio inicijativu Razvojne agencije grada Dubrovnika i Kancelarije za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi za održavanja prve prekogranične Akademije liderstva za gradonačelnike i lokalne funkcionere.

Planirano je da Akademija počne da radi u septembru kroz organizaciju tri intenzivna stručna modula po sistemu rotacije u Dubrovniku, Herceg Novom i Trebinju. Savjet Evrope će finansirati projekat Akademije za liderstvo, dok će Dubrovačka DURA i Kancelarija za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi biti zadužene za organizaciju i tehničko upravljanje projektom.

Razvojna agencija grada Dubrovnika uz podršku Savjeta Evrope organizovala je radionicu „Alati za jačanje prekogranične saradnje“ u kojoj su učestvovali predstavnici opština i gradova iz prekograničnog područja Crne Gore (Herceg Novi i Kotor) , Hrvatske i Bosne i Hercegovine, medju njima i predstavnici Opštine Herceg Novi.

U prvom dijelu radionice predstavljen je program Savjeta Evrope namjenjen jačanju kapaciteta opština i gradova, a u drugom dijelu o iskustvima prekograničen saradnje govorili su predstavnici Herceg Novog, Kotora, Ravnog i Trebinja iz Bosne i Hercegovine.

Kancelarija za međunarodnu saradnju u Opštini Herceg Novi sa projektima vrijednim preko 8,5 miliona eura konkurisala je za dovbijanje sredstava iz evropskih fondova.

Galerija

Bonus video: