KSI Montenegro: Troje djece iz Crne Gore dobijaju po pola školarine

Prijavljivanje na konkurs, koji će biti otvoren do 8. maja 2016. godine
57 pregleda 0 komentar(a)
KS Montenegro, Foto: Facebook
KS Montenegro, Foto: Facebook
Ažurirano: 25.03.2016. 14:40h

Međunarodna škola Knightsbridge School International Montenegro (KSI) iz Tivta po drugi put ponudila je svoj stipendijski program za crnogorske učenike.

Program stipendiranja je namijenjen za troje djece iz Crne Gore, uzrasta 13 i 14 godina.

“Ovim projektom škola će svojim novim učenicima pokriti 50% troškova školovanja i, ukoliko je potrebno, života u internatu škole. Već od septembra 2016. godine, odabrani učenici će imati mogućnost da u ovoj školi nastave i završe svoje školovanje sve do dobijanja prestižne IB diplome. Program stipendiranja ima za cilj da podstakne i podrži izvanredne učenike koji ostvaruju zapažene rezultate, ali nisu u finansijskoj mogućnosti da drugačije priušte školovanje po IB programu, da nastave da vrijedno rade i pridruže se prvim generacijama maturanata škole KSI Montenegro.”- kazala je Zrica Đurovič iz menadžmenta KSI Montenegro škole.

U toku četvorogodišnjeg ili petogodišnjeg školovanja u KSI Montenegro, u zavisnosti od uzrasta u sledećoj školskoj godini, učenici će imati priliku da uzmu učešće u obrazovnom i van-nastavnom programu visokog kvaliteta u školi i zajednici, nastave razvijati svoje sposobnosti, talente i znanja, a time u budućnosti doprinositi daljem unapređenju oblasti koje ih zanimaju i društva u cjelini, te da postave i ostvare visoke obrazovne i lične ciljeve, koje će ih pripremiti da budu konkurentni i puni znanja pri prijemu na najprestižnije fakultete širom svijeta, u regionu ili u zemlji.

Prijavljivanje na konkurs, koji će biti otvoren do 8. maja 2016. godine, predviđa ispunjavanje aplikacije, predaju ličnih identifikacionih dokumenata, svjedočanstava iz tri prethodne školske godine, kao i kopije diploma, priznanja i sertifikata, a osim toga i pisanje kratke lične izjave u kojoj učenik treba da opiše neko značajno iskustvo koje je doživio i procijeni uticaj tog iskustva na njegov život.

U uži izbor će biti pozvani samo najbolji prijavljeni kandidati, koje će odabrati komisija škole, a imena dobitnika stipendije će biti poznata do kraja maja tekuće godine.

Bonus video: