CIN: Podrška Dojčinoviću i KRIKU

CIN-CG kao član Svjetske mreže istraživačkog novinarstva (GIJN), iz koje su ranije osudili napade na KRIK, pruža bezrezervnu podršku višestruko nagrađivanom novinaru istraživaču Stevanu Dojčinoviću i redakciji KRIK-a
0 komentar(a)
Stevan Dojčinović, Foto: Cenzolovka
Stevan Dojčinović, Foto: Cenzolovka
Ažurirano: 24.03.2016. 14:33h

Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) najoštrije je osudio medijske napade na Mrežu za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK, navodi se u saopštenju CIN-a.

"Istraživačko novinarstvo je važna karika svakog društva za doprinos u zaštiti od organizovanog kriminala i korupcije. Srbija treba da se ponosi postojanjem KRIK-a, koji pokreće istraživačke teme od značaja za najširu javnost. Posljednji napadi tabloida, koji podršku dobijaju od vodećih političkih figura u Srbiji, oslikavaju sistem koji ne počiva na pravdi i zakonima, već na manipulacijama i ucjenama"stoji u daljem saopštenju..

CIN-CG kao član Svjetske mreže istraživačkog novinarstva (GIJN), iz koje su ranije osudili napade na KRIK, pruža bezrezervnu podršku višestruko nagrađivanom novinaru istraživaču Stevanu Dojčinoviću i redakciji KRIK-a.

Iz CIN-a su na kreju izrazili vjeru da će ovakvi pritisci biti samo još veći podsticaj da KRIK nastavi da istražuje o zloupotrebama moći.

"Takvo novinarstvo potrebno je Srbiji i svim slobodnim društvima", kazali su iz CIN-a.

Bonus video: