U park šumi na Zlatici 100 novih sadnica

“Obilježavanjem Svjetskog dana šuma želi se poslati i poruka mladim generacijama o značaju zaštite šuma. U akciji pošumljavanja učestvovali si i đaci osnovne škole 'Dragiša Ivanović' na Zlatici”
2 komentar(a)
Zlatica nove sadnice, Foto: MPRR
Zlatica nove sadnice, Foto: MPRR
Ažurirano: 22.03.2016. 16:11h

Povodom obilježavanja 21. marta - Svjetskog dana šuma, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja (MPRR) organizovalo je juče akciju pošumljavanja i razgovor sa srednjoškolcima o značaju šumskih resursa.

“U park- šumi Zlatica, u blizini novog stadiona, u saradnji sa preduzećem 'Zelenilo, posađeno je stotinu sadnica”, saopšteno je iz MPRR. Cilj akcije, kako je saopšteno, osim doprinosa obnavljanju park-šume na Zlatici, bio je da se promoviše svijest o značaju i očuvanju šuma kao jednog od najvažnijih resursa na planeti.

“Obilježavanjem Svjetskog dana šuma želi se poslati i poruka mladim generacijama o značaju zaštite šuma. U akciji pošumljavanja učestvovali si i đaci osnovne škole 'Dragiša Ivanović' na Zlatici”, saopšteno je iz MPRR.

Predstavnik Direkcije za šumarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održao je đacima Gimnazije „Slobodan Škerović” predavanje o šumama.

Bonus video: