Hvalili su je i politički oponenti, a sada...

Zorica Kovačević je prije ministarske funkcije hvaljena kao dobar menadžer, posebno dok je bila direktorica Doma zdravlja u Danilovgradu. Pohvale je, i to političkih oponenata, dobila i povodom izbora za ministarku, ali na adresu njenog ministarstva pristižu optužbe.
70 pregleda 37 komentar(a)
Zorica Kovačević, Foto: Zoran Đurić
Zorica Kovačević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.03.2016. 20:04h

Da je više Zorica Kovačević u Vladi i vlasti, ne bismo ovako životarili… Za čitavu Crnu Goru biće od velikog značaja ako Kovačevićeva nastavi kao i do sada i obavlja povjereni joj posao na zadovoljstvo svih u Crnoj Gori, a ne samo šefa režima… U kompletnom političkom raspadu ipak ova žena zaslužuje poštovanje… Mislim da su joj iz DPS-a uvalili vruć krompir u ruke… Njen izbor je prijatno iznenađenje…

Ovako je u martu prošle godine na društvenim mrežama komentarisana vijest da je Zorica Kovačević, dotadašnja poslanica DPS-a, izabrana za ministarku rada i socijalnog staranja.

Zoricu Kovačević, što je na ovim prostorima rjetkost – cijenili su i politički oponenti.

Odmah nakon imenovanja za ministarku, najavila je da će joj prioritet biti da se povećaju socijalna davanja i odmrznu penzije.

Početkom ovog mjeseca, najavljujući povećanje penzija od jula za tri, a najnižih za 20 odsto, Kovačevićeva je kazala da to nije nikakva politička priča u izbornoj godini, „jer nijesu svi penzioneri članovi Demokratske partije socijalista“.

Sudeći prema izbornim uspjesima DPS-a, većina penzionera ipak su članovi vladajuće partije ili se takvima smatraju, uvjereni da im penzije iz svog džepa dodjeljuje lično Milo Đukanović. Zato su njegovi najodaniji glasači. Teško je povjerovati i u to da povećanje penzija nema baš nikakve veze sa jesenjim izborima.

Pred Zoricom Kovačević je ogroman broj naslijeđenih problema, sa kojima godinama, hvala Vladi, živi crnogorsko društvo. Ona više nema pravo na popust. Sama je izabrala da bude dio ovog tima. Red je da prihvati posljedice svog izbora, i ukupnog učinka ovog režima.

Opširnije čitajte u nedjeljniku "Monitor"

Bonus video: