Ambasador Austrije Johan Frolih posjetio Herceg Novi

Austrijskog ambasadora interesovali su i efekti sprovođenja projekta Evropska prijestonica kulture i detalji o kandidaturi Herceg Novog
0 komentar(a)
Frolih, Aćimović, Foto: Slavica Kosić
Frolih, Aćimović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.03.2016. 13:52h

Predsjednica Opštine Nataša Aćimović i ambasador Austrije u Crnoj Gori Johan Frolih danas su u Herceg Novom razgovarali o turističkim projektima na teritoriji grada, kao i projektu Herceg Novi - Evropska prijestonica kulture.

Amasador Frolih interesovao se za turističke projekte koji se realizuju ili su u planu, naročito za izgradnju kompleksa Portonovi, kompanije Azmiont Investments, i revitalizaciju tvrđave Mamula na ostrvi Lastavica izgradnjom luksuznog rizorta prema planu kompanije Oraskom.

Austrijskog ambasadora interesovali su i efekti sprovođenja projekta Evropska prijestonica kulture i detalji o kandidaturi Herceg Novog.

Ambasador Frolih je predsjednici Aćimović uručio pozivnicu gradonačelnika austrijskog grada Bad Išl, Hansa Hajdea, za učešće u 15. Svjetskoj konferenciji istorijskih gradova, koja će biti održana od 7. do 9. juna ove godine.

Konferenciju organizuje Liga istorijskih gradova, koja je osnova u Japanu 1987. godine, čiji članovi su 105 gradova širom svijeta. Svjetska konferencija održava se svake dvije godine. Tema događaja u Bad Išlu je „Pametni, inovativni, istorijski gradovi budućnosti“.

Organizatori očekuju stotine predstavnika gradova sa svih kontinenata i, kako je poručio Frolih, nadaju se da će se i Herceg Novi odazvati ovom pozivu, što bi moglo da ima i dodatni značaj u svijetlu kandidature grada za Evropsku prijestonicu kulture.

Govoreći o značaju kulture za razvoj grada Frolih je istakao i neprocjenjivu vrijednost austrougarskih utvrđenja na teritoriji opštine i značaj njihove turističke valorizacije za Herceg Novi i cijelu državu.

Frolih i Aćimović saglasili su se da je dosadašnja saradnja bila veoma uspješna .

Bonus video: