Novi početak za Raduloviće: Radionica obnovljena, kreće izrada namještaja

“Šteta je procijenjena na oko 120 hiljada eura. U požaru je izgorjelo 13 mašina, sav materijal, kao i gotovi proizvodi. Svaka čast na humanosti koju su Nikšićani pokazali. Zaista nam je srce puno. Vrijednost pomoći, što u u novcu, što u materijalu je oko 45 hiljada eura” , kazao je Željko Radulović, sin vlasnika radionice, Slavka Radulovića
821 pregleda 4 komentar(a)
Radulovići, stolarska radionica, Foto: Svetlana Mandić
Radulovići, stolarska radionica, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.03.2016. 08:39h

Porodica Radulović, kojoj je početkom februara izgorjela stolarska radionica za izradu namještaja "Doors Robland", površine oko 220 kvadrata, danas ponovo počinje sa poslom. Početak rada omogućen je dobrim dijelom pruženom rukom pomoći nikšićkih privrednika i Opštine.

“Šteta je procijenjena na oko 120 hiljada eura. U požaru je izgorjelo 13 mašina, sav materijal, kao i gotovi proizvodi. Svaka čast na humanosti koju su Nikšićani pokazali. Zaista nam je srce puno. Vrijednost pomoći, što u u novcu, što u materijalu je oko 45 hiljada eura” , kazao je Željko Radulović, sin vlasnika radionice, Slavka Radulovića.

Prema njegovim riječima kupili su četiri nove mašine, a on i brat od strica su uspjeli da remontuju dio starih koje su bile zahvaćene požarom, tako da u novi početak kreću sa desetak mašina.

Od rada u radionici, koja je otvorena 1994. godine kada su se Radulovići vratili iz Slovenije, živjelo je devet porodica

"Opština Nikšić je koordinirala pomoć privatnika i pomoći će nam da preko Investiciono razvojnog fonda obezbijedimo kredit u iznosu od 50 hiljada eura kako bi kupili obrtna sredstva", kazao je Radulović i zahvalio se svima koji su im u proteklom periodu pomogli.

Radionica nije bila osigurana i prema njegovim riječima tu grešku će ispraviti ove sedmice tako da prvo što će da urade jeste da osiguraju radionicu.

"Jadranski sajam nam je izašao u susret i častio nas besplatno štand i pet dana učešća na sajmu koji počinje 6.aprila. Dnevni gubitak od kada ne radimo je oko hiljadu eura. Ali, šta je bilo, bilo je. Krećemo sa punom proizvodnjom, nema više stajanja", zaključio je Radulović.

Bonus video: