Hercegnovski vatrogasci se pripremaju za sezonu

Hercegnovski vatrogasci rade u četiri brigadne smjene u kojima je angažovano 26 operativaca, od ukupno 31 zaposlenog
0 komentar(a)
Vatrogasci Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Vatrogasci Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 19.03.2016. 17:07h

Pripadnici hercegnovske Vatrogasne jedinice u saradnji sa Vodovodom provjeravaju ispravnost hidranata na području opštine.

To je samo jedna od njihovih aktivnosti u susret glavnoj turističkoj sezoni.

Saopšteno je da je u planu i nabavka malog vatrogasnog vozila koje bi bilo prilagođeno vožnji uskim ulicama, Šetalištu i Škveru gdje im je potreban manevarski prostor u slučaju požara ili drugog akcidenta.

Novski vatrogasci raspolažu savremenom opremom za digitalnu radio komunikaciju - tetra sistem, koji funkcioniše na principu mobilne telefonije sa otvorenim linijama i vezama, kao i GPS komunikacijom.

Pomoću te opreme ostvarili su bolju međusobnu komunikaciju, saradnju sa kolegama iz Boke, Nikšića, a i prekogranično sa jedinicama iz Konavala, Trebinja i drugima u regionu.

Nedavno su potpisali sporazum o saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Krtoli, koji će intervenisati u slučaju požara na hercegnovskoj strani poluostrva Luštica.

Za nabavku opreme za gorsku službu spasavanja je i za vatrogasno društvo Krtoli Opština Herceg Novi izdvojila po 10.000, a u opremanje i adaptaciju Vatrogasnog doma u Meljinama uloženo je oko 20.000 eura.

Bonus video: