Spor Rakčevića i Morskog dobra: Plaža opet na Ustavnom sudu

Rakčević kaže da bi “manipulacije i zloupotrebe” trebalo da budu i predmet interesovanja Vrhovnog državnog tužilaštva, jer se “mora prekinuti farsa sa podobnim zakupcima i ortacima, čime se nanosi šteta državnom budžetu”
5 komentar(a)
Plaža hotela "Vila Oliva", Foto: Vuk Lajović
Plaža hotela "Vila Oliva", Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 18.03.2016. 19:24h

Spor oko hotelskog kupališta u Petrovcu između hotela “Vile Oliva” i Morskog dobra treći put rješavaće Upravni sud.

Jedan od vlasnika hotela Žarko Rakčević tvrdi da je Morsko dobro plažu u blizini njegovog hotela ponovo na tenderu dodijelilo hotelima “Palas” i “Rivijera”, iako je Upravni sud već dva puta oborio istu odluku.

Morsko dobro je hotelu “Vila Oliva” prije tri godine uskratilo pravo na pomenutu plažu koju su do tada koristili.

Rakčevići su tada ponudile 36.000 eura za zakup plaže, a konkurencija svega 10.000.

Rakčević je ponovo istakao da tumačenje Ministasrtva održivog razvoja i turizma i Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine Budve nedvosmisleno pokazuje suprotno od tvrdnji Morskog dobra:

“Hoteli 'Palas' i 'Rivijera' nijesu pješačkom stazom povezana sa kupalištem, jer ih razdvaja saobraćajnica - kolovoz širine sedam metara. To znaju svi građani Petrovca. Manipulacijama se pokriva zloupotreba službenog položaja kojom je budžet Budve oštećen za oko 80.000 eura”.

Rakčević kaže da bi “manipulacije i zloupotrebe” trebalo da budu i predmet interesovanja Vrhovnog državnog tužilaštva, jer se “mora prekinuti farsa sa podobnim zakupcima i ortacima, čime se nanosi šteta državnom budžetu”.

Bonus video: