Đačić „ovjerio” 30 centi za sat

Najvjerovatnije od aprila građani će moći da plate i mjesečni zakup parking mjesta po cijeni od 22 eura
72 pregleda 1 komentar(a)
Garaža Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Garaža Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 18.03.2016. 18:38h

Preduzeće Komunalne usluge počeće danas naplatu parkinga u podzemnoj garaži na Trgu 13. jul u centru Pljevalja.

Naplata parkinga počeće nakon što je predsjednik Opštine Mirko Đačić dao saglasnost na cjenovnik koji je predložio Odbor direktora Komunalnog preduzeća.

Direktorica Komunalnih usluga Nataša Marković kazala je da su naplatu parkinga odložili za dan, kako bi ostavili dovoljno vremena vlasnicima da uklone auta koja su bila parkirana u tom prostoru više mjeseci.

Za sat korišćenja parkinga u podzemnoj garaži građani će ubuduće plaćati 30 centi, što je, tvrdi Marković, najmanja cijena te usluge u Crnoj Gori.

Najvjerovatnije od aprila građani će moći da plate i mjesečni zakup parking mjesta po cijeni od 22 eura.

Od otvaranja podzemne garaže 7. aprila 2013, parkiranje se nije naplaćivalo iako su iz Evropske komisije tada sugerisali Opštini da počne sa naplatom parkiranja dvije godine nakon otvaranja.

Izgradnja podzemne garaže kapaciteta 68 mjesta, koštala je 962.000 eura, od čega je Evropska komisija finansirala oko 75 odsto, a ostatak Opština Pljevlja. Projektom je predviđeno i parkiranje na nadzemnom dijelu, ali se kasnije odustalo od toga i taj prostor je pretvoren u šetalište.

Marković je objasnila da su troškovi održavanja garaže veliki i da je na tim poslovima svakodnevno angažovano pet radnika.

Direktorica Komunalnih usluga kazala je da će najvjerovatnije od maja početi naplata parkinga u Ulici Mila Peruničića, a kad se steknu uslovi za to i u Ulici Zekerijaha Ćinare i parkingu iza Ekspresa.

Bonus video: