Pinjatić ćuti, smijenila ga politika?

Iz Borda direktora Aerodroma CG eliminisani su svi članovi iz SDP-a
152 pregleda 21 komentar(a)
Damir Pinjatić, Foto: Siniša Luković
Damir Pinjatić, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 17.03.2016. 07:26h

Bord direktora preduzeća Aerodromi Crne Gore smijenio je prekjuče Damira Pinjatića sa mjesta direktora Aerodroma Tivat i za v.d. postavio Jovana Mačića.

Mačić je član Socijaldemokrata Ivana Brajovića, gotovo cijeli radni vijek je proveo na Aerodromu Tivat i dugogodišnji je rukovodilac Sektora bezbjednosti.

Iz Službe za odnose sa javnošću Aerodroma Crne Gore“ saopšteno je “Vijestima” da je Bord direktora “procijenio ukupno stanje” u tivatskoj zračnoj luci i “zaključio da je usljed problema koji su postali učestali u posljednjih nekoliko mjeseci, takva odluka u najboljem interesu kompanije”.

“Bord je zaključio da u novu ljetnju sezonu i sve ono što Aerodrom Tivat čeka u novoj fazi razvoja, treba ući u dobroj atmosferi i bez trzavica koje su se dešavale u proteklom periodu. Damir Pinjatić će biti raspoređen na drugo radno mjesto u skladu sa svojom stručnom spremom“.

Pinjatić juče nije odgovarao na telefonske pozive i SMS novinara “Vijesti“, sa molbom da prokomentariše smjenu.

On je na čelo aerodroma došao u maju prošle godine kao kadrovsko rješenje koje je predložila tada jedinstvena Socijaldemokratska partija (SDP).

Iako formalno nije član SDP-a, Pinjatić se ubrzo našao u sukobu sa dijelom zaposlenih na Aerodromu koji su negodovali njegovim metodama rada.

Nezadovoljstvo je raslo i dobilo političku dimenziju, jer se dio nezadovoljnih radnika u međuvremenu priključio Socijaldemokratama i zaštitu od navodnog Pinjatićevog mobinga zatražio od ministra saobraćaja i direktora “Aerodroma Crne Gore“ Milovana Đuričkovića, takođe člana SD-a.

Pinjatić je odgovorio da se protiv njega vodi politička kampanja i da on nije vršio nikakav pritisak na radnike, već da je samo preduzeo mjere da se poboljša radna disciplina, strogo poštuje radno vrijeme, ali i “ukine praksa zapošljavanja čitavih porodica na sezonskim poslovima”.

Dio radnika reagovao je potpisivanjem peticije protiv Pinjatića koja je krajem decembra upućena Đuričkoviću. Iz Borda direktora ACG u međuvremenu su eliminisani svi članovi iz SDP-a.

Bonus video: