Dobili krov nad glavom: Šestočlana porodica Rakočević smještena u Dom učenika

Nakon što je u medijima objavljena priča o toj kolašinskoj porodici, ministarka Zorica Kovačević je naložila lokalnoj službi Centra za socijalni rad da ih zbrine. Ministarstvo je za Rakočeviće obezbijedilo električni šporet, veš mašinu i grijalice
69 pregleda 8 komentar(a)
Velizar Rakočević, Foto: Dragana Šćepanović
Velizar Rakočević, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 17.03.2016. 06:42h

Porodica Rakočević juče je smještena u Dom učenika, gdje stanuju Kolašinci koji nijesu uspjeli da obezbijede krov nad glavom.

Rakočevići su se uselili na inicijativu Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Velizar i Daliborka Rakočević, koji imaju četvoro maloljetne djece, narušenog su zdravlja, kažu da ne mogu da zarađuju za život i da su im mjesečni prihodi oko 50 eura.

Do sada su bili podstanari u prostorijama koje su prokišnjavale i koje nijesu mogli da plaćaju.

Nakon što je u medijima objavljena priča o toj kolašinskoj porodici, ministarka Zorica Kovačević je naložila lokalnoj službi Centra za socijalni rad da ih zbrine. Ministarstvo je za Rakočeviće obezbijedilo električni šporet, veš mašinu i grijalice.

“Kovačevićeva nas je spasila od podstanarskog života. Zahvaljući kupovini mašine, spasla je moju suprugu... Do sada je Daliborka prala veš na obližnjem potoku, i zimi i ljeti. Ovdje nam je mnogo bolje nego u prethodnom smještaju, iako je i pored grijalice dosta hladno u sobama Doma učenika, jer su prozori izuzetno slabi”, kaže Velizar.

On kaže da im se javila i žena iz inostranstva, koja je voljna da finansira Daliborkino liječenje očiju, za koje je potrebno 2.000 eura.

Ministarsvo rada i socijalnog staranja je nedavno izdvojilo 1.600 eura, pa su u Domu učenika adaptirane prostorije za održavanje lične higijene.

Bonus video: