Prođe godina, ministar još ćuti: Ko je pušio o trošku države?

Glavni inspektor za budžet Milovan Vujović utvrdio je da su pare vraćene u budžet dan nakon kupovine cigarilosa službenom karticom Ministarstva poljoprivrede
9 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Boris Pejović
Petar Ivanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.03.2016. 06:45h

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović, ni nakon deset mjeseci, neće da saopšti ko je 28. marta prošle godine zloupotrijebio službenu platnu karticu, kupivši novcem iz budžeta 10 kutija cigarilosa “toscanello aroma caffe”, koje koštaju po 4,8 eura.

U resoru Ivanovića su, međutim, opet pokušali da obmanu Agenciju za slobodan pristup informacijama, navodeći da nikada nijesu dobili zahtjev “Vijesti” od 29. oktobra prošle godine.

Njime je tražen uvid u Ugovor Ministarstva poljoprivrede i “Jugopetrola” kojim je omogućeno korišćenje kartice, dokumentaciju koja pokazuje ko je personalno bio zadužen za karticu i dokumentaciju na osnovu koje je ta osoba davala karticu drugim službenicima ministarstva na upotrebu.

Tražen je i spisak službenih putovanja i putnih naloga Ministarstva poljoprivrede za 28. mart 2015...

“Vijesti” su se ponovo žalile Agenciji, zbog ćutanja Ministarstva.

Glavni inspektor za budžet Milovan Vujović utvrdio je da su pare vraćene u budžet dan nakon kupovine cigarilosa službenom karticom Ministarstva poljoprivrede .

To piše u dokumentu u koji su “Vijesti” imale uvid, u prostorijama resora Ivanovića.

Navodi se da je inspektor kontrolisao trošenje sa kartice Ministarstva u prva tri mjeseca prošle godine i da je utvrdio da je 29. marta “ovlašćeno lice Ministarstva poljoprivrede” vratilo 48 eura potrošenih na cigarilose na blagajnu Ministarstva, te da su pare deponovane u crnogorski budžet.

Ne piše, međutim, ko je ovlašćeno lice, odnosno ko je vratio pare.

Bonus video: