Slobodan Franeta student godine u Evropi

286 pregleda 7 komentar(a)
Slobodan Franeta, Foto: Studenti za slobodu
Slobodan Franeta, Foto: Studenti za slobodu
Ažurirano: 15.03.2016. 10:59h

Crnogorski student i jedan od osnivača Studenta za Slobodu u Crnoj Gori, Slobodan Franeta, primio je nagradu za najboljeg studenta godine u Evropi na Konferenciji u Pragu, saopšteno je iz NVO "Studenti za slobodu".

U saopštenju se dodaje da je zahvaljujući glasovima studenata iz cijele Evrope, Franeta izabran za studenta koji je najviše doprinio u razvoju mladih lidera i širenju liberalne misli i filozofije.

"Ovih proteklih pola godine bile su prekretnica za mene, počev od osnivanja prvog crnogorskog ogranka Studenti za slobodu koji aktivno djeluje od Foruma mladih lidera Zapadnog Balkana, što je ujedno bio i naš prvi događaj u Crnoj Gori. Zaista mi je želja da mladi u Crnoj Gori prepoznaju svoj potencijal i usmjere ga ka stvaranju slobodnog i modernog društva odnosno društva koje će stvarati nove i kvalitetnije vrijednosti u svakom smislu jer je nesporno da imamo sav mogući potencijal za to", poručio je Franeta

Crnogorski studenti za slobodu nominovani su i u kolektivnoj kategoriji za najbolji studentski događaj godine.

"Iako je sama nominacija na nivou Evrope od ogromnog značaja, naši studenti nijesi ponijeli prvo mjesto u ovo kategoriji za događaj Forum Mladih lidera Zapadnog Balkana u Budvi. Konferencija Evropskih studenata za slobodu u Pragu okupila je preko 900 studenata iz država Evrope i svijeta, što je čini najvećom studentskom konferencijom u Evropi. Tokom tri dana, studenti su imali prilike da slušaju stručnjake iz raznih akademskih sfera, profesore, naučnike i aktiviste ali i da sami učestvuju i razvijaju nove ideje kroz radionice koje je organizator kreirao u cilju razvoju njihovih vještina. Na Konferenciji je učestovala i delegacija Crnogorskih studenata za slobodu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: