TO OPŠTINE BUDVA NA SAJMU TURIZMA U BERLINU

Njemci ovoga ljeta u većem broju u Budvi

Ove godine, najposjećenija turistička berza na svijetu, ITB sajam, privukla je blizu 200.000 posjetilaca i preko 10.000 izlagača iz 187 zemalja svijeta
2 komentar(a)
sajam turizma, Berlin, Foto: TO Budva
sajam turizma, Berlin, Foto: TO Budva
Ažurirano: 14.03.2016. 14:30h

Sudeći po prvim utiscima sa jedne od najvećih evropskih berzi turizma Međunarodnom sajmu turizma "ITB" koji je završen u Berilinu, njemačkih turista ovoga ljeta biće mnogo više na odmoru u Budvi.

Turistička organizacija opštine Budva uspješno je predstavila ponudu budvanske rivijere na jubilarnom sjamu u Njemačkoj.

“Turistička privreda Crne Gore, hotelijeri i agencije, održali su veliki broj poslovnih sastanaka sa partnerima sa ovog važnog emitivnog tržišta. HG Budvanska rivijera ugovorila je saradnju sa vodećim tur-operatorima, koji će ove sezone dovesti njemačke turiste u hotelske objekte ove najveće crnogorske hotelske kompanije. U objektima Budvanske rivijere u 2015. godini zabilježeno je povećanje prometa sa njemačkog tržišta za 54 odsto u odnosu na 2014. godine, što predstavlja dobru polaznu osnovu da se ovaj pozitivan trend nastavi i u 2016. godini. Za predstojeću turističku sezonu, od tur-operatora koji prodaju aranžmane na tržištu Njemačke, HG Budvanska rivijera je ugovorila saradnju sa partnerima Thomas Cook, Its, Dertour, Olimar, Misir i Meeting point”, kazala je portparol To budve Darja Marović.

On je naglasila da su tokom sajma brojni posjetioci su imali priliku da kroz sastanke i promotivni materijal dobiju informacije o kompletnoj turističkoj ponudi Budve.

“Njemačko tržište je jedno od najvećih emitivnih tržišta sa preko 60 miliona turista godišnje. Prema istraživanjima rastući segmenti tražnje su luksuzni eko turizam i aktivan odmor, krstarenja i kulturni turizam.Prema zvaničnim statističkim podacima, Budvu je tokom 2015. godine posjetilo 20.782 turista iz Njemačke, što je porast od 28 odsto u odnosu na 2014., koji su ostvarili 127.992 noćenja, odnosno 38 odsto više u odnosu na 2014.”, navela je Marović.

Ove godine, najposjećenija turistička berza na svijetu, ITB sajam, privukla je blizu 200.000 posjetilaca i preko 10.000 izlagača iz 187 zemalja svijeta.

Preporučujemo za Vas