Na brdu Gorica grade avanturistički park

Učesnici postupka moraju imati najmanje pet godina iskustva u pružanju usluga u oblasti avanturističkog turizma, posjedovati licencu za profesionalne operatere za avanturističke parkove ili slične licence za upravljanje avanturističkim parkovima, te iskustvo u projektovanju i konstrukciji avanturističkih parkova
301 pregleda 5 komentar(a)
brdo Gorica čišćenje, Foto: Facebook/Ne tunelu kroz Goricu
brdo Gorica čišćenje, Foto: Facebook/Ne tunelu kroz Goricu
Ažurirano: 12.03.2016. 13:49h

Direkcija za imovinu Glavnog grada objavila je javni poziv za davanje u zakup zemljišta na brdu Gorica, na kojem bi trebalo da bude izgrađen avanturistički park.

Oglasom je obuhvaćena površina koje se nalazi u dijelu između spomenika Partizanu borcu, mostića i mjesta gdje se razdvajaju putevi prema Zagoriču i vrhu brda.

Javnim pozivom je predviđeno da zakupac mora da izgradi najmanje pet staza sa preprekama, ukupne dužine minimum 800 metara, privremeni objekat za opremu, kafe bar sa terasom oko 100 metara kvadratnih, te igraonicu za djecu i teretanu na otvorenom, poligon za penjanje (vještačka stijena) i parking za bicikle, uz postojeću biciklističku stazu.

Minimalni iznos zakupnine na godišnjem nivou, kako se navodi u pozivu, iznosi 11.340 eura, a predviđeno je da lokacija bude data u zakup na period do deset godina.

Zakupac je, kako se navodi u pozivu, dužan da od kapije kod Crkve Svetog Đorđa do zone avanturističkog parka, kao i unutar njega, postavi parkovski mobilijar, odnosno klupe, kante za otpatke, putokaze...

U koordinaciji sa Službom zaštite, budući zakupac moraće da obezbijedi adekvatnu protivpožarnu opremu za to područje i organizuje cjelodnevnu stražarsku službu.

Učesnici postupka moraju imati najmanje pet godina iskustva u pružanju usluga u oblasti avanturističkog turizma, posjedovati licencu za profesionalne operatere za avanturističke parkove ili slične licence za upravljanje avanturističkim parkovima, te iskustvo u projektovanju i konstrukciji avanturističkih parkova.

Javni poziv je otvoren do 21. marta, u 15.00 sati.

Glavni grad je sredinom decembra prošle godine donio Odluku o davanju u zakup zemljišta - parkovskih površina putem prikupljanja ponuda, "u cilju unapređenja i očuvanja rekreativnih zona u park šumama".

Predviđeno je da u zakup budu date lokacije: "Zelenika", "Brdo Ljubović", "Konik - Vrela Ribnička“, „Brdo Gorica - Rekreativna zona“, „Stari - Aerodrom“, „Brdo Gorica“, „Zlatica A“, „Zlatica B“, „Zlatica - Murtovina“, „Sportsko rekreativna zona B - Zlatica“ i „Sportsko rekreativna zona A - Zlatica“.

Na tim lokacijama, kako se navodi u Odluci, zakupcima će se omogućiti postavljanje različitih sadržaja: privremenog objekta montažnog karaktera za opremu, kafe bara sa terasom, igraonice za djecu na otvorenom, teretane na otvorenom i drugih sadržaja koji su u funkciji određene lokacije...

Bonus video: