Bošnjak: Dajte imena zaslužnih građana

Bošnjak je kazala da razumije da je Kavarić “ovih dana bio posebno zauzet, jer se borio za četvrti protivzakoniti mandat na čelu Doma zdravlja Podgorica”
60 pregleda 13 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Savo Prelević
Branka Bošnjak, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.03.2016. 19:32h

Poslanica DF-a u Skupštini Crne Gore i odbornica u lokalnom parlamentu, Branka Bošnjak, javno je pozvala predsjednika Komisije za dodjelu stanovaNebojšu Kavarića da joj u narednih sedam dana dostavi podatke ko su zaslužni građani koji su dobili stanove od Glavnog grada.

Ukoliko joj u pomenutom roku Kavarić ne dostavi tražene podatke, Bošnjak je najavila da će protiv njega podnijeti krivičnu prijavu za nepoštovanje pravosnažnih presuda Upravnog suda.

“Iako sam svjesna da ste samo radili po diktatu, to jeste, dostavljenoj listici od strane Miomira Mugoše, ali to je vaš problem a ne moj”, poručila je Bošnjak u otvorenom pismu Kavariću.

Bošnjak je kazala da razumije da je Kavarić “ovih dana bio posebno zauzet, jer se borio za četvrti protivzakoniti mandat na čelu Doma zdravlja Podgorica”.

“Ali sad, kada ste ipak uspjeli i obećali nam da ćete nam poslije skoro 12 godina na tom mjestu poboljšati zdravstvenu zaštitu, nadam se da ćete sad naći vremena da mi pošaljete ove dugo godina tražene odluke i da ćemo konačno saznati ko su po vama zaslužni građani Podgorice”, kazala je Bošnjak. Ona je u pismu navela da je prošlo više od godinu od kada je Kavarić dopisom od 3. marta 2015. godine obavijestio da je po nalogu suda glavni administrator poništio zaključak Komisije za rješavanje stambenih potreba lica koje bira ili imenuje Skupština Glavnog grada ili gradonačelnik, i drugih lica od posebnog interesa za Glavni grad.

“ ... Javnost zna da već pet godina, pored niza presuda Upravnog suda, vi na razne načine, koristeći se pravničkom 'gimnastikom', pokušavate da kupite vrijeme, nadajući se da ću odustati od traženja odluka po kojima ste zaslužnim građanima dodijelili stanove ”, kazala je Bošnjak.

Bonus video: