DONACIJA 11.000 EURA

Centar za neonatologiju dobio pokretni monitor

Takav aparat, dodala je, svojom savršenom funkcijom olakšaće im dijagnostiku, praćenje i adekvatnu terapiju naših pacijenata, a samim tim će podići nivo stručne pomoći
1 komentar(a)
Centar za neonatologiju, Foto: Dejan Kalezić
Centar za neonatologiju, Foto: Dejan Kalezić
Ažurirano: 09.03.2016. 12:23h

Centru za neonatologiju Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore uručen je monitor sa AEEG-om, koji će olakšati dijagnostiku, praćenje i adekvatnu terapiju pacijenata.

Funkcija vrijednog aparata, kako je saopšteno, je da značajno olakša rad na Odjeljenju neonatologije, s obzirom na činjenicu da do sada nije postojala mogućnost praćenja aktivnosti neonatisa za najmlađe.

„Ovaj poklon rezultat je donatorske večeri koju je crnogorski časopis „The Luxury Collection Montenegro“, u partnerstvu sa kompanijom „Misahara“, organizovao prošle godine. U akciji je učestvovao značajan broj kompanija i pojedinaca kojima ovom prilikom zahvaljujemo. Ukupna vrijednost donacije iznosi 11 hiljada eura“, kaže se u saopštenju.

Direktorica Instituta za bolesti djece, Sonja Milašinović, prilikom primopredaje aparata, zahvalila je na vrijednom poklonu, navodeći da su dobili pokretni monitor sa ekranom viskoke rezolucije koji će im omogućiti praćenje kardiorespiratornih funkcija i bioelektričnih potencijala mozga kod bolesnih novorođenčadi.

Takav aparat, dodala je, svojom savršenom funkcijom olakšaće im dijagnostiku, praćenje i adekvatnu terapiju naših pacijenata, a samim tim će podići nivo stručne pomoći.

„Namjera i želja naših prijatelja da nam pomognu da što adekvatnije pomognemo najranjivijem dijelu naše populacije, svakako je gest humanosti vrijedan istinske pohvale. Naša novorođenčad su potencijalna snaga i budućnost našeg društva. Hvala vam što mislite na njih“, rekla je Milašinović.

Predstavnica časopisa „The Luxury Collection Montenegro“, Martina Škanata, zahvalila je donatorima i partnerima časopisa na humanosti.

„Vjerujemo da ćemo i u budućnosti, uz partnere magazina „The Luxury Collection Montenegro“ realizovati i podržavati slične projekte“, rekla je ona.

Preporučujemo za Vas