Otvorena narodna kuhinja u Bijelom Polju: Nosiće ime dobrotvorke Milene Vojvodić

Joanikije je podsjetio da se na taj način širi bratska ljuba svima kojima je pomoć potrebna, koliko je to moguće
1442 pregleda 6 komentar(a)
Sa otvaranja, Foto: Jadranka Ćetković
Sa otvaranja, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 02.01.2019. 12:12h

Narodna kuhinja u Rakonjama kod Bijelog Polja otvorena je danas i nosiće ime poznate dobrotvorke Milene Vojvodić.

Nardonu kuhinju osveštao je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije. Kuhinja će prve obroke za oko 40 korisnika distribuirati na Božić, 7. januara. Otvorena je pri Crkvenoj opštini Bijelo Polje a njen rad pomogla je Mitropolija crnogorsko-primorska i humanitarna organizacija SPC “Čovjekoljublje”. Namijenjena je pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti koji se nalaze u teškom materijalnom stanju.

Narodna kuhinja Bijelo PoljeNarodna kuhinja u Bijelom Polju

“Ova narodna kuhinja nosi ime naše poznate dobrotvorke, predsjednice Kola srpskih sestara između dva rata Milene Vojvodić. Dobro je da je se sjetimo, zbog njenih dobročinstava i divne uspomene koju je svojim radom ostavila u Bijelom Polju. Evo i divne prilike da pomognemo onima kojima zaista pomoć potrebna. Uvijek je bilo ljudi koji su u teškoćama, pa nažalost i danas ih ima mnogo više nego što bi to trebalo. Bilo bi dobro da je ovo društvo učinilo nešto da nema gladnih i beskućnih, ali njih je sve više i sve više je onih koji nemaju ni za hljeb svaki dan”, kazao je Joanikije, izražavajući nadu da će poslije Berana i Bijelog Polja uslijediti otvaranje i u nekim drugim gradovima na sjeveru Crne Gore. Pored crkve i humanitarnih organizacija, otvaranje su pomogli vlasnici privatnih firmi i restorana, koji će i ubuduće pomagati njen rad.

Joanikije je podsjetio da se na taj način širi bratska ljuba svima kojima je pomoć potrebna, koliko je to moguće.

“Neka Bog blagoslovi ovaj dom ovdje i sve one koji budu radili i pomagali kao i buduće korisnike, koji samo treba da blagodare Bogu”, kazao je vladika Joanikije.

Bonus video: