RTCG traži urednika prvog programa

Nezvanično, urednica drugog programa ostaće Lana Sekulić, a satelitskog Olivera Vukadinović
226 pregleda 11 komentar(a)
Marina Vuković, Foto: Arhiva Vijesti
Marina Vuković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.03.2016. 06:57h

Direktor RTCG Rade Vojvodić nije reizabrao Marinu Vuković za urednicu prvog programa, iako se jedina prijavila na konkurs za to radno mjesto.

Pouzdani izvor "Vijesti" kazao je da će Vojvodić najvjerovatnije ponoviti konkurs za urednika prvog programa, dok će ostala urednička mjesta u RTCG pokrivati dosadašnji kadar.

Vojvodić od 5. februara, kada je završen konkurs, nije odgovarao na pozive i SMS poruke novinara "Vijesti".

Prema nezvaničnim informacijama, na konkurs su se prijavili samo urednici koji su i do sada obavljali te poslove.

Tako je urednica drugog programa TVCG i dalje Lana Sekulić, satelitskog Olivera Vukadinović, dok je urednik prvog programa Radija Crne Gore Ivan Vojinović, a Radija '98 Mirsad Rastoder.

Član Savjeta RTCG Goran Đurović kazao je da će se na sljedećoj sjednici Savjeta RTCG postaviti pitanje odgovornosti generalnog direktora za neispunjenje preporuke Savjeta o potrebi preuzimanja organizacionih i kadrovskih promjena kojima će se unaprijediti kvalitet informativnog programa TVCG.

Javni konkurs za imenovanje urednika RCG i TVCG raspisan je 20. januara.

Opozicija je ranije negodovala zbog izvještavanja Javnog servisa o protestima Demokratskog fronta.

Na neprofesionalno izvještavanje se žalila i većina članova Savjeta RTCG, koji je donio i zaključak da "pojedine emisije informativnog programa nijesu dovoljno objektivne i uravnotežene".

Jedan od glavnih zahtjeva opozicije u parlamentarnim pregovorima sa Vladom bila je promjena uređivačkog tima RTCG, šta je premijer Milo Đukanović odbio.

Bonus video: