"Različitosti ne treba da razdvajaju, već da budu spona između naših srca"

"Nakon nekoliko dešavanja koja su narušila reputaciju naše škole, malo po malo pokušavamo da se vratimo na pravi kolosjek tako što promovišemo nenasilje i toleranciju među svima nama", kazala je predsjednica Đačkog parlamenta Andrijana Paljušević
101 pregleda 2 komentar(a)
Šetnja, Gimnazija 25. maj Tuzi, Foto: Privatna arhiva
Šetnja, Gimnazija 25. maj Tuzi, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.03.2016. 16:19h

Različitosti ne treba da razdvajaju već da budu spona između naših srca - poruka je koju su đaci Gimnazije "25. maj" u Tuzima, poslali sa današnje šetnje.

Učenici su šetnju organizovali, kako su istakli "povodom događaja, koji su u prethodnom periodu narušili reputaciju njihove škole".

Šetnja mira i nenasilja bila je apel, saopšteno je iz đačkog parlamenta te škole, na učenike i profesore da ne dozvole da slike mržnje i nasilja budu ono po čemu će njihova ustanova biti prepoznata.

"Nakon nekoliko dešavanja koja su narušila reputaciju naše škole, malo po malo pokušavamo da se vratimo na pravi kolosjek tako što promovišemo nenasilje i toleranciju među svima nama", kazala je predsjednica Đačkog parlamenta Andrijana Paljušević.

Ona je istakla da su šetnjom, poslali poruku da ne žele da prisustvuju scenama nasilja u školi, niti bilo kakvoj vrsti diskriminacije.

"Pa se iskreno nadamo da je ova poruka dospjela u srca svih naših drugara kako iz škole, tako i grada i države", kazala je Paljušević.

Ona je dodala da je to samo jedna od akcija koju će učenici u saradnji sa profesorima organizovati, a da su njihove ideje naišle na podršku.

Akciju je podržalo 30-ak đaka koji su noseći transparente šetali od osnovne škole do gimnazije.

Bonus video: