Porodica Vlahović nije iseljena iz kuće u Park šumi Zagorič

Ispred kuće Vlahovića okupilo SE preko stotinu mještana, predstavnika građanskih pokreta, političkih partija
192 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2016. 19:01h

Iseljenje četvoročlane porodice Vlahović iz Park šume u Zagoriču, četvrto po redu, nije ni jutros sprovedeno, jer je dogovoreno da se sačeka još mjesec dana, kako bi nadležni, a prije svega Glavni grad odgovorili na dopis mještana.

Predstavnik porodice Vlahović, Ljubomir Varagić zamolio je sudskog izvršitelja Dragoljuba Kaluđerovića i policiju da im daju vremena da sačekaju odgovore.

"Mi smo već predali zahtjeve institucijama da bi dobili odgovore, dobićete sve napismeno. Ne želimo konflikt. Gradonačelnik će morati da odgovori, želio to ili ne, jer ovo nije mala stvar, već životno pitanje ovih građana", kazao je Varagić.

On je zamolio izvršitelja i policiju da se svi raziđu dostojanstveno i da daju šansu dijalogu.

Ispred kuće Vlahovića u park šumi i jutros se bilo okupilo preko stotinu mještana, predstavnika građanskih pokreta, političkih partija.

Porodici Vučinić pravosnažnom odlukom Vrhovnog suda vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič, među njima i zemljište na kojoj su Vlahovići napravili dom.

Vlahovići, dvoje djece, žena i bivši muž, žive u kući od 85 kvadrata koju su napravili 2000. godine na zemljištu od 480 kvadrata, koje je tada bilo državno.

Dva pokušaja iseljenja te porodice spriječio je veliki broj mještana, a na jedno nije došla policija ni izvršitelj.

Galerija

Bonus video: