Jubilarni 50. Praznik mimoze koncertom otvara Zdravko Čolić

Kako je kazao predsjednik opštine Katić, praznik će trajati simbolično 50 dana i pripremljeni su brojni, kvalitetni programi koji će privući posjetioce tokom februara i marta
1026 pregleda 1 komentar(a)
Sa današnjeg presa, Foto: Slavica Kosić
Sa današnjeg presa, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.01.2019. 14:14h

Tokom 50 dana praznika, od 1. februara do 22. marta biće organizovana četiri maskenbala, koncerti i fešte na otvorenom, večeri mediteranske pjesme, međunarodne karnevalske povorke, međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala, izložba cvijeća, dječiji i sportski programi, osmomartovski program, vinske večeri, večeri piva, umjetnički program, događaji na kojima će se predstaviti prijateljski gradovi i države, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Iako je do početka Praznika ostalo tri sedmice, tačan program još nije definisan.

Jubilej Praznika mimoze jedan je od najznačajnijih događaja u 2019. godini u Herceg Novom i biće dostojan manifestacije koja traje pet decenija, istakao je predsjednik Opštine Stevan Katić. Kako je kazao, Praznik će trajati simbolično 50 dana i pripremljeni su brojni, kvalitetni programi koji će privući posjetioce tokom februara i marta.

Direktorica Javne ustanove kulture "Herceg Fest" Gordana Krcunović je kazala da je 80 odsto programa utvrđeno, ali javnosti je on je saopšten samo okvirno bez tačnih datuma . “Tokom narednih dana biće i deinisam i ostatak programa , koji se planira u saradnji sa ambasadima stranih zemalja u Crnoj Gori”, kazala je Krcunović.

“Posebno je važno što Praznik mimoze izlazi iz granica našeg regiona i cilj je probijanje na strana tržišta, kako bi posjeta Herceg Novom tokom februara stalno rasla, kazao je direktor Turističke organizacije Pavle Obradović i istakao intezivne marketinške aktivnosti.

Zoran Živković, član Direkcije Praznika mimoze najavio je bogat umjetnički program sa pozorišnim, likovnim i muzičkim manifestacijama.

Jubilarni Praznik mimoze koštaće oko 250.000 eura, a glavni sponzori su Opština Herceg Novi i Turstička organizacija Herceg Novi.

Karavan mimoze kreće iz Beča

Praznik mimoze će ove godine najaviti Karavan mimoze, koji će nakon tri decenije posjetiti i gradove Zapadne Evrope, u Austriji i Sloveniji.

Potpredsjednik Opštine Miloš Konjević najavio je da će Karavan mimoze krenuti iz glavnog grada Austrije, gdje će 10. januara biti održan defile Gradske muzike, mažoretki i maškara. Istog dana će Praznik mimoze biti predstavljen i na Sajmu turizma u Beču, na štandu Nacionalne turističke organizacije.

Cilj organizovanja Karavana mimoze van granica našeg regiona je da Praznik mimoze dobije onu funkciju koju je imao kada je osnovan – da dovede ih u Herceg Novi tokom zime i bude najava ljetnje sezone, objasnio je menadžer Opštine Dragan Šimrak.

Bonus video: